Ναυάγησαν τα σχέδια εργοστασίου της VW στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους

Ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για άνοιγμα νέου εργοστασίου στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους.

Volkswagen Werk Pamplona«Ήμουν υπέρ του ανοίγματος ενός εργοστασίου εκεί και εξακολουθώ να είμαι», ανέφερε ο Diess, σε συνέντευξη του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche. «Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία και να συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών εκεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VW

Ο Diess δήλωσε επίσης ότι το Business Council της Volkswagen είχε αντιταχθεί στο εργοστάσιο της Τουρκίας και ότι οι μέτοχοι ανησυχούσαν για το πολιτικό κλίμα στη χώρα. Συνεχίζοντας την προσέγγιση του υπέρ ενός εργοστασίου στην Τουρκία, τόνισε: «Οι σκέψεις μου για την Τουρκία διαφέρουν από αυτές της ΕΕ και της γερμανικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος. «Θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε την Τουρκία στην ΕΕ και, συνεπώς, να ενισχύσουμε τη δύναμή μας σε αυτήν τη χώρα».

Volkswagen Werk PamplonaΟ όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι εγκατέλειψε σχέδια για άλλο εργοστάσιο στην επαρχία της Μανίσα της Τουρκίας, με σκοπό την παραγωγή των νέων VW Passat και του Skoda Octavia. Ο επίσημος λόγος για την ακύρωση της επένδυσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ήταν η χαμηλή ζήτηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοινώθηκε σε δήλωση. Ένα εργοστάσιο το οποίο θα εργοδοτούσε περίπου τέσσερις χιλιάδες υπαλλήλους και θα είχε ετήσια παραγωγή της τάξης των 300 χιλιάδων αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.