Ναυάγησαν τα σχέδια εργοστασίου της VW στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους

Ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για άνοιγμα νέου εργοστασίου στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους.

Volkswagen Werk Pamplona«Ήμουν υπέρ του ανοίγματος ενός εργοστασίου εκεί και εξακολουθώ να είμαι», ανέφερε ο Diess, σε συνέντευξη του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche. «Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία και να συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών εκεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VW

Ο Diess δήλωσε επίσης ότι το Business Council της Volkswagen είχε αντιταχθεί στο εργοστάσιο της Τουρκίας και ότι οι μέτοχοι ανησυχούσαν για το πολιτικό κλίμα στη χώρα. Συνεχίζοντας την προσέγγιση του υπέρ ενός εργοστασίου στην Τουρκία, τόνισε: «Οι σκέψεις μου για την Τουρκία διαφέρουν από αυτές της ΕΕ και της γερμανικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος. «Θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε την Τουρκία στην ΕΕ και, συνεπώς, να ενισχύσουμε τη δύναμή μας σε αυτήν τη χώρα».

Volkswagen Werk PamplonaΟ όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι εγκατέλειψε σχέδια για άλλο εργοστάσιο στην επαρχία της Μανίσα της Τουρκίας, με σκοπό την παραγωγή των νέων VW Passat και του Skoda Octavia. Ο επίσημος λόγος για την ακύρωση της επένδυσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ήταν η χαμηλή ζήτηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοινώθηκε σε δήλωση. Ένα εργοστάσιο το οποίο θα εργοδοτούσε περίπου τέσσερις χιλιάδες υπαλλήλους και θα είχε ετήσια παραγωγή της τάξης των 300 χιλιάδων αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.