Ναι είναι αλήθεια! Τέσσερεις μέρες για να μπουν τα παιδιά στο αυτοκίνητο!

Και όμως… Οι γονείς αφιερώνουν συνολικά 96 ώρες το χρόνο, ακριβώς τέσσερις ημέρες για να «βάλουν» τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο. Και αυτό σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε η SEAT στην Ισπανία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο!

Four full days getting your kids in the car SEAT UNICARSΞαφνικές εκδρομές στη τουαλέτα, ατελείωτα παρακάλια για να φορέσουν παπούτσια, να αποφασίσουν ποιο παιχνίδι θέλουν να παίρνουν στο σχολείο κάθε μέρα… και πάει λέγοντας. Το να βγεις από το σπίτι είναι μόνο ένα μέρος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με τα παιδιά κάθε μέρα. Και τότε γίνεται ακόμη πιο δύσκολο: να τους πείσετε να μπουν στο αυτοκίνητο, μέσα στα καθίσματα του αυτοκινήτου τους και να φορτώσουν ό, τι χρειάζονται πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της SEAT

Four full days getting your kids in the car SEAT UNICARSΗ έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι γονείς τείνουν να επιμηκύνουν την ρουτίνα τους κατά μέσο όρο 20 λεπτά για να αντισταθμίσουν τις καθυστερήσεις που προκαλούνται από την τοποθέτηση των παιδιών τους στο αυτοκίνητο. Αυτό είναι συνηθισμένο και στις τρεις χώρες της έρευνας, αν και το 10% των Ισπανών και το 6% των Γερμανών δηλώνουν ότι πρέπει να προσθέσουν τουλάχιστον 40 λεπτά σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερος χρόνος, ενώ η πιο δύσκολη ηλικία (βάσει του 41% των γονέων της έρευνας) είναι 2 χρονών, ενώ το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας είναι τα παπούτσια και τα παλτά, ακολουθούμενα από το να φορέσουν ζώνες ασφαλείας και τις ξαφνικές επισκέψεις της τουαλέτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLKSWAGEN

Four full days getting your kids in the car SEAT UNICARSΗ μελέτη δείχνει ότι περισσότερο από το 70% των Ισπανών γονέων φοβούνται τη ρουτίνα αυτή, το 15% από αυτά σε μεγάλο βαθμό, ενώ στη Γερμανία το άγχος μειώνεται στο 58% και μόνο το 4% εκφράζει έντονο φόβο. Αντιμέτωποι με αυτές τις αγχωτικές καταστάσεις, στην Ισπανία περισσότεροι από τους μισούς γονείς παραδέχονται ότι μερικές φορές βρίζουν δυνατά ή χαμηλά κατά την διάρκεια και το 15% το κάνουν συχνά. Από την άλλη πλευρά, μόνο το 42% των Γερμανών βρίζουν κατά την διάρκεια της επιβίβασης των παιδιών στο αυτοκίνητο.

Four full days getting your kids in the car SEAT UNICARSΚαι πως αντιμετωπίζεται αυτή η τρομερή διαδικασία; Με δωροδοκίες και μουσική που αγαπάνε τα παιδιά, λένε οι γονείς της έρευνας, με την Ισπανία πρώτη στην χρήση αυτών των μεθόδων, ακολουθούμενη από την Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθημερινή ρουτίνα για τους γονείς, το 96% παραδέχεται ότι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο. Πολλοί επισημαίνουν ότι αυτό που τους αρέσει περισσότερο στα οικογενειακά ταξίδια είναι να μπορούν να συνομιλούν μαζί τους, να τραγουδούν τραγούδια δυνατά μαζί και να ακούνε τις αθώες και περίεργες παρατηρήσεις τους για τον κόσμο. Εν ολίγοις, η ταλαιπωρία, στο τέλος, αξίζει όταν ακούτε το γέλιο τους.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.