Να πως διπλασίασε τις πωλήσεις της η Tesla, πέρυσι

H περασμένη χρονιά, εν μέσω πανδημίας, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, με αρκετές να έχουν πληγεί σκληρά και άλλες να ανθίζουν μέσα από τις δυσκολίες.

tesla elon musk model-3Η Tesla, αψηφώντας για άλλη μια φορά τις προσδοκίες, βρισκόταν στο μερίδιο των εταιρειών που άνθισε! Πέρυσι τον Μάρτιο, η εταιρεία έκλεισε το εργοστάσιο παραγωγής της στην Καλιφόρνια, και ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε μόλις έξι δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, στην τελευταία τους έκθεση κερδών, οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν τους τρεις μήνες πριν από τον Ιούνιο στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Τον Μάιο του περασμένου έτους, ο Musk άνοιξε ξανά τα εργοστάσιά του, σπάζοντας τους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση και, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, μήνυσε τις αρχές για παράβαση της δέκατης τέταρτης τροπολογίας της διακήρυξης της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας.

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκοτώνονται σαν κοτόπουλα.. 13 χρόνια μετά

Ανοίγοντας τις γραμμές παραγωγής, επέτρεψε στην εταιρεία να κυκλοφορήσει αυτοκίνητα στους δρόμους με τους πελάτες της εταιρείας να παραλαμβάνουν τα οχήματα τους. Η ίδια η Tesla δήλωσε ότι είχε παραδώσει περίπου 200.000 αυτοκίνητα την ίδια περίοδο. Πως γίνεται, λοιπόν, όταν όλες οι υπόλοιπες εταιρείες αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα λόγω μειωμένης παραγωγής τσιπ (μεγάλο πρόβλημα και στην βιομηχανία παραγωγής εξαρτημάτων υπολογιστών). Μέσα από μια ολέθρια χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, η Tesla κατάφερε μέσα το 2020 να αυξήσει την αξία της μετοχής της κατά 700%, καθιστώντας την ως την πολυτιμότερη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο!

TESLA Το μυστικό της επιτυχίας της Tesla ήταν η παρουσίαση πιο προσιτών μοντέλων στην αγορά, με τα Model 3 και Model Y ωστόσο το πιο δυνατό της όπλο είναι οι διαδικτυακές πωλήσεις της, αφού είναι κάτι που δεν εξαρτάται από το δίκτυο αντιπροσωπειών της όπως τις άλλες εταιρείες. Ως αποτέλεσμα, όσοι δούλευαν από σπίτι (οι περισσότεροι δηλαδή) και έψαξαν να αγοράσουν αυτοκίνητο, κατέληξαν τουλάχιστον να φλερτάρουν με ένα Tesla μιας και οι αντιπροσωπείες είχαν κλείσει λόγω της καραντίνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κύπρος βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση

Η Tesla θα συνεχίσει να σπρώχνει τον πήχη της τεχνολογίας αυτοκινήτου, έχοντας κυκλοφορήσει και το Model S Plaid (0-100 σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα!) ενώ στον ορίζοντα έρχεται και το καινούργιο Tesla Roadster, με τις επιδόσεις του να αποτελούν μύθο για την ώρα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.