MINI Countryman Powered by X-raid: βασισμένο στην τεχνογνωσία του Rally Dakar

Αναβαθμισμένο από ένα team που έχει δώσει δείγμα γραφής σε δύσκολες συνθήκες offroad, το πολυτάλαντο μοντέλο της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας μεταμορφώνεται σε δύναμη έτοιμη να αψηφήσει όλες τις προκλήσεις εκτός δρόμου.

Το αποκλειστικό πακέτο για απαιτητικές εδαφικές συνθήκες περιλαμβάνει ειδικές ζάντες/ελαστικά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Προϊόν πολυετούς εμπειρίας που έχει επισφραγιστεί με 5 νίκες στο πιο απαιτητικό ράλι αντοχής στον κόσμο. Σαν όχημα υποστήριξης της ομάδας X-raid – νικήτριας του τελευταίου Rally Dakar – μεταφέροντας προσωπικό από τον ένα καταυλισμό στον άλλον, το MINI Countryman έχει ήδη ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιδόσεων σε ακραίες συνθήκες, αρκετές φορές, συνδυάζοντας δυναμική συμπεριφορά και ευελιξία. Οι φίλοι της MINI μπορούν επίσης να επωφεληθούν τώρα από την εμπειρία μιας ασυναγώνιστης ομάδας σε συνθήκες offroad. Οι μετατροπές του πλαισίου που προέρχονται απευθείας από το μηχανοκίνητο αθλητισμό μεταμορφώνουν το πεντάθυρο μοντέλο σε MINI Countryman Powered by X-raid.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MINI

MINI Countryman Powered by X-raidΗ σημαντικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι πολύ ανθεκτικές ζάντες και τα ελαστικά με ψηλότερα πλαϊνά τμήματα, προετοιμάζουν το όχημα για οδήγηση υψηλών προκλήσεων στο χώμα. Η αναβάθμιση φέρει την υπογραφή της X-raid Team που εδρεύει στο Trebur, Hesse. Τα χαρακτηριστικά αυτά δημιουργήθηκαν ειδικά για το MINI Countryman και για offroad αποδράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα έξι ταχύτερα Γερμανικά αυτοκίνητα στην ιστορία

Η MINI, η X-raid Team και το Rally Dakar Rally – επί μία δεκαετία, αυτή η τριάδα έγραψε ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από το 2012 μέχρι το 2015, η X-raid Team πέτυχε τέσσερις συνεχόμενες νίκες γενικής για τη MINI σε αγωνιστικές διοργανώσεις του κλασικού ράλι στη Ν. Αμερική. Μία ακόμα νίκη, με την 1η θέση της γενικής απέσπασε και το 2020. Αυτή τη φορά ο μαραθώνιος αγώνας κάλυψε χιλιάδες χιλιόμετρα στις απέραντες ερημικές εκτάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Το MINI Countryman Powered by X-raid είναι ένα πραγματικά αυθεντικό αυτοκίνητο, η επιτομή όχι μόνο των πέντε θριάμβων στο Rally Dakar, αλλά και της τεχνολογίας που συνέβαλε σε αυτούς.

MINI Countryman Powered by X-raidΗ X-raid Team γνωρίζει άριστα αφενός τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του MINI Countryman, αφετέρου τις σκληρές συνθήκες που δοκιμάζουν την αντοχή αγωνιζομένων και υλικών σε ράλι αντοχής τα οποία πραγματοποιούνται στην έρημο, σε κακοτράχαλα εδάφη, στη λάσπη και σε χωματόδρομους με φυτευτές πέτρες. Η τεχνογνωσία της ομάδας δεν διοχετεύεται μόνο στην εξέλιξη και προετοιμασία νικητών του Rally Dakar όπως το MINI ALL4 Racing ή το MINI John Cooper Works Buggy, αλλά και στη συνεχή βελτίωση των οχημάτων υποστήριξης. Έτσι, έγιναν εκτενείς μετατροπές στο πλαίσιο και το αμάξωμα του MINI Countryman προκειμένου να μεταμορφωθεί σε εξαιρετικά αξιόπιστο όχημα υποστήριξης, κατάλληλο για μεταφορές προσωπικού μεταξύ των bivouac που συχνά απέχουν μεταξύ τους μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Με την αύξηση απόστασης από το έδαφος και τη χρήση ζαντών και ελαστικών μεγαλύτερων διαστάσεων, το MINI Countryman βρίσκεται τώρα 40 mm πιο ψηλά από τη βασική έκδοση. Οι ζάντες που εξελίχθηκαν ειδικά για αγώνες ράλι παρέχουν αποτελεσματική προστασία από ζημιές. Επίσης αποτελεί ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικό στοιχείο και καλύπτει τα ψηλά πλαϊνά τμήματα του ελαστικού.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.