Μια διαδρομή που έμεινε στην ιστορία!

Το 1955, έξι φοιτητές ξεκίνησαν από το Λονδίνο με δύο Land Rover Defender για μια επική αποστολή στο άγνωστο. Ο προορισμός ήταν η Σιγκαπούρη αι το βραβείο ήταν μια θέση στην ιστορία. Το ένα μέλος της ομάδας, ο Tim Slessor, μοιράστηκε τις αναμνήσεις του για το πως εκτυλίχθηκε το ταξίδι αυτό.

land rover defender«Θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα από όλα τα χερσαία ταξίδια: ο μισός γύρος του κόσμου, από τη Μάγχη έως τη Σιγκαπούρη. Ως προπτυχιακοί φοιτητές δεν είχαμε λεφτά, ούτε αυτοκίνητα ούτε τίποτα. Η ιδέα γεννήθηκε αργά ένα βράδυ πάνω από έναν καφέ που φτιάχναμε σε γκαζάκι. Είχα πάει στο δωμάτιο του Adrian Cowell για ένα τελευταίο ποτό. Σύντομα άρχισε να ονειροπολεί δυνατά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της LAND ROVER

Πώς να συντονίσουμε μια αποστολή οδήγησης στη Σιγκαπούρη; Τρελός; Μπορεί. Μα γιατί όχι; Άλλωστε, κανείς άλλος δεν το είχε κάνει. Θα μπορούσαμε να είμαστε οι πρώτοι. Βρήκαμε έναν άτλαντα. Φτιάξαμε μια διαδρομή. Υπολογίσαμε τις αποστάσεις. Μιλήσαμε πολύ εκείνη τη νύχτα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η αποστολή ή για την ακρίβεια σχεδιάστηκε.

land rover defenderΗ ομάδα συστάθηκε χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε. Αρχηγός ήταν ο καμεραμάν Antony Barrington Brown (πάντα γνωστός ως BB). Επόμενος ήταν ο Henry Nott, γραμματέας του University Motor Club. Και μετά, ήταν ο Pat Murphy, πλοηγός και διπλωμάτης που διαπραγματευόταν τις βίζα.

land rover defenderΤότε είχαμε την ιδέα να προσλάβουμε κάποιον από την Οξφόρδη: συμπεράναμε ότι, αν ποτέ παίρναμε αυτά τα δύο αυτοκίνητα, θα βάφαμε το ένα γαλάζιο και το άλλο σκούρο μπλε. Το ενδιαφέρον που θα προέκυπτε από τα μέσα θα πολλαπλασίαζε μαζικά τις πιθανότητές μας να λάβουμε χορηγία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «πράσινη» στροφή της Σαουδικής Αραβίας

Ένα απόσπασμα στάλθηκε στην άλλη τοποθεσία. Επέστρεψε με τον Nigel Newbery ο οποίος έγινε ο φροντιστής μας και δεύτερος μηχανικός. Ο Adrian, που είχε δώσει το αρχικό έναυσμα, ήταν ήδη ο υπεύθυνος της επιχείρησής μας, ταμίας, λογιστής και γραμματέας. Τώρα, πρώτα με μια επιστολή και στη συνέχεια με μια επίσκεψη στο Birmingham, έθεσε ως στόχο να πείσει την Rover Company ότι ήμασταν σε θέση να φέρουμε εις πέρας ένα ταξίδι που, σύμφωνα με μερικούς, ήταν τελείως αδύνατο.

land rover defenderΌμως, όπως επεσήμανε ο Αντριάν, αν, αντίθετα σε όλες τις πιθανότητες, κάναμε το πρώτο ταξίδι «δια ξηράς έως τη Σιγκαπούρη», η δημοσιότητα για τη Rover θα ήταν πολύ σημαντική. Λίγες μέρες αργότερα, η Rover έγραψε για να πει ότι κατάλαβε τη λογική της πρότασης του Adrian. Εορτασμοί και όχι μόνο»!

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.