Lexus LF-Z: Η νέα εποχή της Lexus

Το ντεμπούτο του πλήρως ηλεκτρικού LF-Z σηματοδοτεί τις μελλοντικές πρωτοβουλίες και την έναρξη μιας νέας εποχής για την ανάπτυξη της επωνυμίας της Lexus.

LEX LFZ CY21 LEXUSH Lexus έχει κερδίσει μια μοναδική θέση στην αγορά μέσα από την ταυτόχρονη ανάπτυξη της διευρυμένης διεθνούς γκάμας ηλεκτρικών υβριδικών οχημάτων πολυτελείας και την παραγωγή του LFA υπεραυτοκινήτου και άλλων καθαρόαιμων μοντέλων απόδοσης “F”.

Το νέο ηλεκτρικό LF-Z ενσωματώνει την οδηγική απόδοση, τον σχεδιασμό και τις τεχνολογίες, τις οποίες η Lexus σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέχρι το 2025. Θα αναπτύξει περαιτέρω την οδηγική υπογραφή της Lexus, συνδυάζοντας εμπειρογνωμοσύνη που προήλθε από την ανάπτυξη αυτοκινήτων απόδοσης με νέες ευκαιρίες που προσφέρονται από τους ηλεκτροκινητήρες για να προσδώσει στον οδηγό εξαιρετική απόδοση και την αίσθηση της απόλυτης συνδεσιμότητας με το αυτοκίνητό του.

LEX LFZ CY21 LEXUSΤο πλήρως ηλεκτρικό LF-Z το πετυχαίνει αυτό μέσω της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών και μιας ειδικής πλατφόρμας EV. Για παράδειγμα, πετυχαίνει ανώτερη δυναμική απόδοση λόγω της ιδανικής θέσης της μπαταρίας και του ηλεκτρικού κινητήρα, της τεχνολογίας τετρακίνησης DIRECT4 και άλλων χαρακτηριστικών που εξασφαλίζουν υψηλού βαθμού ελευθερία κίνησης, δεδομένα που το ξεχωρίζουν από τα παραδοσιακά οχήματα.

LEX LFZ CY21 LEXUSΜέχρι το 2025, η Lexus θα εισάξει 20 νέα ή αναβαθμισμένα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου περισσότερα από 10 ηλεκτρικής μπαταρίας (BEVs), plug-in ηλεκτρικά υβριδικά (PHEVs) και αυτοφορτιζόμενα ηλεκτρικά υβριδικά (HEVs) για να ικανοποιήσει τις ανάγκες διαφορετικών χωρών και περιοχών σ᾽ολόκληρο τον κόσμο.

Η χρήση μιας ειδικής πλατφόρμας EV αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον ηλεκτρικό στόχο της Lexus για “χρήση ηλεκτρικής τεχνολογίας που επιτυγχάνει μια σημαντική εξέλιξη στη βασική απόδοση οχήματος”. Το σύστημα ελέγχου της τεχνολογίας τετρακίνησης DIRECT4 ξεχωρίζει την ανεπτυγμένη αυτή ιδέα από τα παραδοσιακά οχήματα.

LEX LFZ CY21 LEXUSΤο εσωτερικό είναι ένας ανοικτός και μινιμαλιστικός χώρος, που παρουσιάζει το σχέδιο καμπίνας Tazuna, το οποίο εξυπηρετεί τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα της οδήγησης EV και αγκαλιάζει την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της Lexus, καθόλη τη διάρκεια της ιστορίας της.

Top 10: Τα 5 πιο περίεργα "extras" αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν ποτέ

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) του οχήματος χρησιμοποιεί διάλογο με τον οδηγό προκειμένου να μάθει τις προσωπικές του προτιμήσεις και χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, επιτρέποντάς της να κάνει βοηθητικές εισηγήσεις όπως προσφορά πληροφοριών για τη διαδρομή και τον προορισμό. Θα καθησυχάσει επίσης τον οδηγό σ᾽ότι αφορά θέματα ασφάλειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Προσφέρει συνεχή υποστήριξη και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, μαθαίνοντας τις οδηγικές προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του πιλότου. Η φωνητική επικοινωνία διευκολύνει την οδήγηση. Η λειτουργία φωνητικής αναγώρισης χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη για να μάθει και να προσαρμόζεται στις συνήθειες και προτιμήσεις του οδηγού, προσφέροντας στήριξη, όπως σχεδιάζοντας διαδρομές και προσφέροντας πληροφορίες για τον προορισμό.

Ένα ψηφιακό κλειδί προσφέρει στην οικογένεια και στους φίλους πρόσβαση στο αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεται να μοιράζονται ένα υπαρκτό κλειδί.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.