Kia EV6: νέο σημείο αναφοράς στην ηλεκτρική κινητικότητα

Το νέο Kia EV6 προσφέρει ισχύ μεγάλης εμβέλειας, μηδενικές εκπομπές, εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση στα 800V και διακριτικό στυλ στην αγορά crossover SUV. Το EV6 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Kia που βασίζεται στην ειδική νέα πλατφόρμα της εταιρείας για ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV).

2022 kia ev6 gtΑυτό το πρωτοποριακό crossover – το πρώτο αφιερωμένο BEV που κυκλοφόρησε με τη νέα φιλοσοφία σχεδίασης της Kia «Opposites United» – εμφανίζει μια μελλοντική σχεδίαση EV που χαρακτηρίζεται από λεπτομέρειες υψηλής τεχνολογίας. Το EV6 τροφοδοτείται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια, με μεγάλη επιλογή πολλαπλών διαμορφώσεων κινητήρα μηδενικών εκπομπών μεγάλης εμβέλειας. Η ικανότητα φόρτισης 800V σημαίνει ότι το EV6 μπορεί να φτάσει από 10 έως 80 τοις εκατό φόρτιση μπαταρίας σε μόλις 18 λεπτά, ενώ η έκδοση GT, σχεδιασμένη για να εμπνέει τους καταναλωτές με συναρπαστική απόδοση, μπορεί να επιταχύνει από στάση μέχρι και τα 100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 260 km/h.

2022 kia ev6 gtΤο EV6 είναι το πρώτο όχημα BEV που παράγεται από την Kia χρησιμοποιώντας την ολοκαίνουργια «Ηλεκτρο-Παγκόσμια Αρθρωτή Πλατφόρμα» (E-GMP) και αποτελεί το πρώτο μέρος για τη μετάβαση της Kia στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης με το νέο σύνθημα μάρκας, «Κίνηση που εμπνέει». Ξεκινά επίσης τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική για οχήματα BEV, υβριδικά plug-in (PHEV) και υβριδικά ηλεκτρικά (HEV) για να καλύψει το 40% των συνολικών πωλήσεων της Kia έως το 2030, με ετήσιο στόχο πωλήσεων 1,6 εκατομμύρια μονάδες για αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα. Ως μέρος αυτού, η Kia στοχεύει να αυξήσει τις πωλήσεις της πλατφόρμας BEV σε 880.000 μονάδες το 2030. Η Kia σχεδιάζει να ενισχύσει τη σειρά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της με έντεκα νέα μοντέλα BEV έως το 2026 – επτά ενσωματωμένα στην αρχιτεκτονική E-GMP και τέσσερα παράγωγα EV με βάσει τα υφιστάμενα μοντέλα.

2022 kia ev6 gt«Το EV6 είναι η ενσάρκωση του μέλλοντος της Kia. Γεννήθηκε για να εμπνέει κάθε ταξίδι, μέσω τολμηρού σχεδιασμού, προοδευτικής μηχανικής, καινοτόμων τεχνολογιών και συναρπαστικών ηλεκτρικών επιδόσεων», δήλωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia. «Το EV6 αντιπροσωπεύει επίσης την αρχή της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της Kia για βιώσιμη κινητικότητα, επιταχύνοντας τη μετάβαση όχι μόνο στην καθαρή μεταφορά, αλλά και σε καθαρά προϊόντα, υλικά και κατασκευή.»

2022 kia ev6 gtΤο EV6 θα παραχθεί στη Νότια Κορέα και θα πωλείται σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές από το δεύτερο εξάμηνο του 2021, με τις online κρατήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει σε ορισμένες αγορές.TOP 10: Τα 10 φθηνότερα SUV της Κυπριακής αγοράς

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.