Κάνε και εσύ το κλασσικό σου ΜΙΝΙ… ηλεκτρικό!

Εάν ο Άλεκ Ισηγόνης μπορούσε να σχεδιάσει ξανά σήμερα το κλασικό Mini, το εμβληματικό μικρό αυτοκίνητο, θα είχε ηλεκτροκινητήρα. Άλλωστε, το πρώτο Mini που λανσαρίστηκε το 1959 δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πετρελαϊκής κρίσης και βασίστηκε στην ιδέα της εξοικονόμησης καυσίμου και της μεταφοράς τεσσάρων ατόμων και των αποσκευών τους με το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα.

Classic mini electric - mini cyprus char pilakoutas autokinito.com.cyΗ μετατροπή των κλασικών Mini σε ηλεκτροκίνητα συνδυάζει παραδοσιακές αξίες με τεχνολογίες προσανατολισμένες στο μέλλον. Η ιδέα γεννήθηκε πριν καν ο Βρετανός κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων αρχίσει να προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τη μορφή του MINI Cooper SE. Ένα κλασικό Mini Electric κατασκευάστηκε το 2018 σε έκδοση one-off και παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Οι αντιδράσεις ήταν τόσο θετικές, ώστε μία ειδική ομάδα από το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη στρώθηκε στη δουλειά και ανέπτυξε ένα σχέδιο προκειμένου να δημιουργήσει και να καταστήσει διαθέσιμο κάτι αντίστοιχο σε κατόχους κλασικών Mini.

Classic mini electric - mini cyprus char pilakoutas autokinito.com.cyΓια να προσφέρει την παραδοσιακή αίσθηση go-kart με ένα κινητήρα μηδενικών ρύπων, ο αρχικός βενζινοκινητήρας του κλασικού Mini αντικαθίσταται από ένα σύγχρονο σύστημα ηλεκτροκίνησης. Μόνον αναστρέψιμες αλλαγές μπορούν να πραγματοποιούνται στο όχημα κατά τη διαδικασία μετατροπής που προβλέπει το MINI Recharged. Η προσεκτική διαχείριση της ιστορικής κληρονομιάς είναι σημαντικό μέρος της ιδέας. Αυτό σημαίνει ότι καθιστά εφικτή την επαναφορά του κλασικού Mini στην αρχική του κατάσταση κάποια στιγμή στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της μετατροπής, ο αρχικός κινητήρας κάθε οχήματος επισημαίνεται και αποθηκεύεται ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί στην περίπτωση μιας μελλοντικής μετασκευής του κλασικού Mini.top 10: Επτά Ιαπωνικά μοντέλα που αξίζουν τα λεφτά τους

Με το MINI Recharged, η ζωή ενός οχήματος μπορεί να παραταθεί με βιώσιμο τρόπο. Ένα κλασικό Mini μπορεί να αποκτήσει νέα πνοή ζωής, συνοδεύοντας τον ιδιοκτήτη του στο μέλλον και διατηρώντας ταυτόχρονα την πολυαγαπημένη κληρονομιά του. Την κίνηση προσφέρει ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας που παράγει συνεχή ισχύ έως 90 kW και επιταχύνει το ηλεκτροκίνητο κλασικό Mini από 0 στα 100 km/h σε σχεδόν εννέα δευτερόλεπτα. Την ενέργεια παρέχει μία μπαταρία υψηλής τάσης, που μπορεί να φορτίζεται με ισχύ έως 6,6 kW και παρέχει εκτιμώμενη αυτονομία περίπου 160 km. Επιπλέον, κάθε ηλεκτροκίνητο κλασικό Mini του προγράμματος MINI Recharged αποκτά τον χαρακτηριστικό, κεντρικό πίνακα οργάνων, γνώριμο από την εποχή του κλασικού, όπου τώρα προβάλλονται η θερμοκρασία λειτουργίας, η επιλεγμένη σχέση του κιβωτίου, η αυτονομία και η ταχύτητα.

Classic mini electric - mini cyprus char pilakoutas autokinito.com.cyΤο MINI Recharged ενσωματώνεται άριστα στη μελλοντική στρατηγική της μάρκας, που περιλαμβάνει και το στοιχείο της κυκλικής οικονομίας. Σε αυτό το πρόγραμμα, δεν κατασκευάζονται καινούργια οχήματα, καθώς δημιουργούνται από τα υφιστάμενα, δημοφιλή αυτοκίνητα. Αυτό προσφέρει τη δυνατότητα σε ένα κλασικό Mini να ξεκινήσει μία δεύτερη, πιο βιώσιμη ζωή. Η εξατομικευμένη επαναχρησιμοποίηση (upcycling) του κλασικού Mini πραγματοποιείται αποκλειστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάθε τροποποιημένο όχημα αποκτά ξεχωριστό αριθμό που το καθιστά μοναδικό.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK