Και η Huawei στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Στο χώρο του αυτοκινήτου ετοιμάζεται να περάσει η κινέζικη εταιρία κατασκευής smartphones Huawei. Σε σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το project της Huawei βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ίσως κάνει την πρώτη του εμφάνιση προς το τέλος του 2021.

huawei carΠαράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η Huawei βρίσκεται σε συζητήσεις με τουλάχιστον δύο μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων της Κίνας, για να φτιάξει τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Top 10: Τα 5 πιο περίεργα "extras" αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν ποτέΜία από τις εταιρείες είναι η κρατική Changan Automobile, η οποία συνεργάζεται με την Ford ενώ η δεύτερη είναι ο Όμιλος BAIC. Τίποτα όμως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Σε ερώτηση, εκπρόσωπος της Huawei αρνήθηκε τις πληροφορίες για κατασκευή αυτοκινήτου, όμως υποστήριξε ότι θα δραστηριοποιηθούν έντονα στα ηλεκτρονικά συστήματα, θέλοντας να προσφέρουν σε τρίτους τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα αυτοκίνητα του άμεσου μέλλοντος.

huawei car Θυμίζουμε ότι και άλλες εταιρείες όπως η Apple και η Sony που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να κατασκευάσουν αυτοκίνητα, όμως όλα δείχνουν ότι η Huawei βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.