Ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia GT 518 ίππων…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ορισμένοι οίκοι βελτίωσης – και όχι μόνο – προχωρούν σε εξηλεκτρισμό κλασσικών θρυλικών αυτοκινήτων.

Κινήσεις που διχάζουν το κοινό σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη φορά το επόμενο μοντέλο έρχεται από την Totem Automobili με πρωταγωνιστή την Αlfa Romeo Giulia GT που εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της ALFA ROMEO

Ένας κινητήρας με απόδοση 518 ίππων, 192 περισσότερους από την αρχική Alfa Giulia GT. Η Totem ξεκινά με απογύμνωση και αποσυναρμολόγηση της GT Junior 1300/1600 της δεκαετίας του 1970 και στη συνέχεια ενισχύει το πλαίσιο έτσι ώστε να αντέχει όλους εκείνους τους ίππους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, μόλις 10% παραμένει από το αρχικό πλαίσιο ενώ υπάρχει και μια νέα διάταξη της ανάρτησης MacPherson  και μια νέα διάταξη πολλαπλών συνδέσμων αλουμινίου στο πίσω μέρος.

Alfa Romeo Giulia GT EVΕφοδιάζεται με μια μπαταρία 50,4kWh στη θέση του κινητήρα και ένας ηλεκτροκινητήρας στο μέσο του πλαισίου. Η Totem δημοσιεύει επίσης ότι υπάρχει  λειτουργία drift, καθώς και πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Παράλληλα τα εκατό χιλιόμετρα από στάση έρχονται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, τοποθετώντας το σταθερά στην κατηγορία των supercars, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 247 χμαω. Ζυγίζει 1.410 κιλά (με χρήση ανθακονημάτων) και θα διανύει 360 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναδικά sports cars που ξεχάστηκαν! Τα θυμάστε;

Το μπροστινό μέρος του ηλεκτρικού GT αποτίνει φόρο τιμής στο Giulia GTAm και έχει 180 mm πλάτος, ενώ το πίσω μέρος επίσης επανασχεδιάστηκε για να παρέχει «καμπύλη μορφή». Τα φώτα LED είναι τοποθετημένα μπροστά και πίσω και παραμένει συνολικά πανέμορφο σαν αυτοκίνητο, όπως πάντα!

Alfa Romeo Giulia GT EVΥπάρχουν εσωτερικά καθίσματα από ανθρακονήματα, πολλά δερμάτινα και ξύλο, τιμόνι Momo, πραγματικό μηχανικό χειρόφρενο και ένα ταμπλό που «θυμίζει» τη διάταξη του αρχικού ταμπλό της Giulia GT. Διαθέτει κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και εκκίνηση  χωρίς κλειδί. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμη όμως είναι η τιμή…

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.