Ηλεκτρικά νέα οχήματα σε ποσοστό άνω του 80% μέχρι το 2030 για τη Porsche

Στη διάρκεια του περασμένου οικονομικού έτους, η Porsche AG επιβεβαίωσε τη θέση της ως μία από τις πλέον κερδοφόρες κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων παγκοσμίως, καταγράφοντας  ρεκόρ όλων των εποχών τόσο στα έσοδα από πωλήσεις όσο και στα λειτουργικά της κέρδη.

Porsche - porsche cyprus a.i motokinisiΤο 2021, η Porsche παρέδωσε 301.915 οχήματα σε πελάτες ανά τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, ξεπεράστηκε το ορόσημο των 300.000 μονάδων (προηγούμενο έτος: 272.162 παραδόσεις). Τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν η Macan (88.362) και η Cayenne (83.071).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

Οι παραδόσεις της Taycan υπερδιπλασιάστηκαν: 41.296 πελάτες παρέλαβαν την πρώτη τους αμιγώς ηλεκτρική Porsche. Έτσι, η Taycan ξεπέρασε ακόμα και την εμβληματική 911, παρόλο που οι πωλήσεις αυτού του sport μοντέλου επίσης σημείωσαν νέο ρεκόρ με 38.464 μονάδες.Porsche - porsche cyprus a.i motokinisi

Πέρσι, σχεδόν 40% όλων των νέων αυτοκινήτων Porsche που παραδόθηκαν στην Ευρώπη ήταν ήδη τουλάχιστον εν μέρει ηλεκτρικά – δηλ. υβριδικά τύπου plug-in ή πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Επιπλέον, η Porsche έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2030.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK