Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Κύπρος: KIA EV6 

 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό του KIA EV6 

Το EV6 κάνει την είσοδο του στην αγορά των crossover SUV και είναι το πρώτο μοντέλο της Kia που βασίζεται στην ειδική νέα πλατφόρμα της εταιρείας αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV). Ξεκινά επίσης την εφαρμογή της μεσοπρόθεσμης αλλά και μακροπρόθεσμης στρατηγικής για οχήματα BEV, υβριδικά plug-in(PHEV) και υβριδικά ηλεκτρικά(HEV) για να καλύψει το 40% των συνολικών πωλήσεών της έως το 2030, με ετήσιο στόχο πωλήσεων 1,6 εκατομμύρια μονάδες για αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα.

KIA EV6 ELECTRICΑυτό το πρωτοποριακό crossover – το πρώτο αποκλειστικά BEV που κυκλοφόρησε με τη νέα φιλοσοφία σχεδίασης Kia “Opposites United” χαρακτηρίζεται από τη μελλοντική σχεδίαση EV που ενσωματώνει λεπτομέρειες υψηλής τεχνολογίας. Κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορες εκδόσεις κινητήρων και μπαταριών μεγάλης αυτονομίας. Η ικανότητα φόρτισης 800V σημαίνει ότι το EV6 μπορεί να φτάσει από το 10% έως το 80% φόρτισης της μπαταρίας σε μόλις 18 λεπτά, ενώ η έκδοση GT, σχεδιασμένη για τους οδηγούς που επιθυμούν μία συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, μπορεί να καλύψει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα στα 260 χλμ./ώρα.2022 kia ev6 gt

Το EV6 προσφέρεται με δύο μπαταρίες 58 και 77.4 kWh σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Η πρώτη αποδίδει 170 ίππους και 350 Nm ροπής και χρειάζεται 8.5 δευτερόλεπτα για τα εκατό χιλιόμετρα από στάση. Αντίθετα το μοντέλο με την μπαταρία των 77,4 kWh προσφέρεται με 229 και 325 ίππους με τη δεύτερη να διαθέτει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η δικίνητη έκδοση αποδίδει 229 ίππους με τους ίππους να ανεβαίνουν στους 325 για την τετρακίνητη.

2022 kia ev6 gtΤο EV6 είναι ένα ξεχωριστό προϊόν της σύγχρονης EV εποχής και ο εσωτερικός σχεδιασμός επωφελείται σημαντικά από την ειδική πλατφόρμα E-GMP της Kia. Παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις του EV6, το μεταξόνιο των 2.900 χιλιοστών οδηγεί σε χώρο καμπίνας παρόμοιο με πολλά SUV μεσαίου μεγέθους. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι η high-tech ελαφρώς κυρτή οθόνη πολυμέσων. Η απλοϊκότητα της σχεδίασης της ευρείας οθόνης και συνολικά του ταμπλό προσδίδει στο εσωτερικό μια διαφορετκή αίσθηση. Τα άνετα καθίσματα είναι λεπτά, ελαφριά και επενδυμένα με μοντέρνα, ενδιαφέροντα οπτικά υφάσματα που δημιουργήθηκαν με ανακυκλωμένα πλαστικά.

Το EV6 προσφέρει έξυπνη και ευέλικτη εσωτερική διαρρύθμιση με πληθώρα χώρων αποθήκευσης καμπίνας, συμπεριλαμβανομένων 520 λίτρων (VDA) του πορτμπαγκάζ. Με τα καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλωμένα προς τα κάτω, η χωρητικότητα αυξάνεται στα περίπου 1.300 λίτρα. Επίσης, το αυτοκίνητο διαθέτει μπροστινό πορτμπαγκάζ 52 λίτρων για τα 2WD μοντέλα και 20 λίτρων για τα AWD μοντέλα.