Ηγέτης στον τομέα του το Audi e-tron

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Audi, το e-tron, είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο με τους πελάτες και τα μέσα ενημέρωσης  με πολλά βραβεία και συγκριτικές δοκιμές να το αποδεικνύουν.

Audi e-tron Sportback 55 quattroΜε το e-tron GT, το Q4 e-tron και το Q4 e-tron Sportback, η Audi κοιτάζει προς ένα, πραγματικά, ηλεκτρικό 2021. Το πρώτο εξάμηνο του 2020, η Audi παρέδωσε 17.641 μοντέλα e-tron σε πελάτες απ’ όλο τον κόσμο. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 86,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος – παρά τη δύσκολη κατάσταση της αγοράς λόγω της πανδημίας. Το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο Audi είναι συνεπώς πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές του στην κατηγορία SUV ηλεκτρικών οχημάτων πλήρους μεγέθους παγκοσμίως, κατέχοντας τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη στα ηλεκτρικά SUV.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της AUDI

Το Audi e-tron είναι ιδιαίτερα περιζήτητο στη σκανδιναβική αγορά ειδικότερα. Στη Νορβηγία, η οποία είναι η πρωτοποριακή χώρα όσον αφορά την ηλεκτρική κινητικότητα, ήταν το κορυφαίο μοντέλο επιβατικών αυτοκινήτων σε πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το e-tron αποτελεί το 92% του όγκου των μοντέλων Audi που παραδίδονται στη Νορβηγία. Αποτελεί επίσης σημαντικό μέρος των παραδόσεων στην Ισλανδία (93%), τη Σουηδία (12%) και το Ισραήλ (14%). Στις ΗΠΑ, το e-tron σημείωσε αύξηση των πωλήσεων κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η επιτυχία του Audi e-tron προκύπτει κυρίως από την καθημερινή του χρησιμότητα. Η διαχείριση μεγάλων αποστάσεων μπορεί να γίνει εύκολα με το e-tron Sportback 551, το οποίο έχει εύρος 446 χιλιομέτρων, και το e-tron 552, το οποίο έχει εύρος 436 χιλιομέτρων. Οι οδηγοί των e-tron επωφελούνται επίσης από τις γρήγορες ταχύτητες φόρτισης. Η υπηρεσία φόρτισης e-tron παρέχει ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά την καθημερινή χρηστικότητα. Η premium υπηρεσία χρέωσης προσφέρει πρόσβαση σε περίπου 155.000 δημόσια σημεία φόρτισης σε 25 χώρες με μία κάρτα χρέωσης, και μέσω της εφαρμογής myAudi, οι οδηγοί μπορούν να προγραμματίσουν ανάλογα την διαδρομή τους για να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα σημεία.

Audi e-tron 55 quattro: Endurance testΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα έξι ταχύτερα Γερμανικά αυτοκίνητα στην ιστορία

Το Audi e-tron είναι νικητής, όπως αποδεικνύεται από τα πολλά συγκριτικά τεστ και βραβεία που έχει κερδίσει. Το 2019, το e-tron κέρδισε περισσότερα από τα δύο τρίτα όλων των συγκριτικών δοκιμών. Επιπλέον, οι αναγνώστες του περιοδικού «AUTO BILD Allrad» ψήφισαν το e-tron ως «all-wheel drive car of the year» στην κατηγορία των υβριδικών και ηλεκτρικών στη Γερμανία το 2019. Το e-tron κέρδισε και το «Goldenes Lenkrad» (Golden Steering Wheel) στην κατηγορία «μεγάλα SUV», με ανταγωνισμό ακόμη και από αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου. Ταυτόχρονα, τρία ακόμη βραβεία ήρθαν από τις ΗΠΑ.

Οι τεχνικές καινοτομίες του Audi e-tron έπεισαν επίσης τους ειδικούς. Για παράδειγμα, η Audi κέρδισε το «Βραβείο Βιομηχανίας Display 2020» του «Society for Information Display» (SID) για την ανάπτυξη του εικονικού εξωτερικού καθρέφτη. Αυτό το βραβείο είναι μια από τις υψηλότερες διακρίσεις στον κλάδο. Το ένα τρίτο όλων των αγοραστών επέλεξαν αυτούς τους εξωτερικούς καθρέφτες που βασίζονται σε κάμερα.

Το Audi e-tron σηματοδοτεί την έναρξη μιας εκτεταμένης ηλεκτρικής «επίθεσης» που θα περιλαμβάνει περίπου 20 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025. Το Audi e-tron Sportback προστέθηκε στην οικογένεια e-tron τον Απρίλιο. Οι εκδόσεις “S” του e-tron και του e-tron Sportback, οι οποίες παρουσιάστηκαν μόλις πρόσφατα, αποτελούν το σπορ πρωτοπόρο της σειράς αυτών των μοντέλων.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.