Η Βρετανία θα απαγορεύσει τα αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου μέχρι το 2030

Η Βρετανία πως θα προχωρήσει με την σταδιακή απαγόρευση των νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι και το 2030, δήλωσε ο πρωθυπουργός Boris Johnson, στην προσπάθεια τους να πετύχουν τον στόχο των μηδενικών εκπομπών.

UK PM Boris Johnson Ban Petrol Diesel Cars 2030Ο νέος στόχος της Βρετανίας θα εφαρμοστεί πέντε χρόνια νωρίτερα, από τον αρχικό που ήταν το 2035, ενώ η πώληση υβριδικών αυτοκινήτων και φορτηγών θα απαγορευτεί από το 2035 βάσει του νέου σχεδίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  Τα 10 ακριβότερα Supercars του σήμερα

Ο στόχος βάζει το Ηνωμένο Βασίλειο μπροστά από τη Γαλλία και την Ισπανία, οι οποίες έχουν θέσει το 2040 σαν στόχο, όπως την Ιρλανδία και Ολλανδία. Η μόνη χώρα με πιο φιλόδοξο στόχο για μια τέτοια απαγόρευση είναι η Νορβηγία, με στόχο το 2025. Η βρετανική κυβέρνηση θα επενδύσει 1,3 δισεκατομμύρια λίρες για την επιτάχυνση της διάθεσης σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε κατοικημένους δρόμους, σπίτια και αυτοκινητόδρομους στην Αγγλία, παρέχοντας επίσης κίνητρα ύψους 582 εκατομμυρίων λιρών σε επιχορηγήσεις για να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αγοράσουν οχήματα με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές. Ταυτόχρονα, σχεδόν 500 εκατομμύρια λίρες θα δαπανηθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την ενίσχυση της παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 best sellers αυτοκίνητα όλων των εποχών

ELECTRIC CARS CHARGINGΗ Βρετανία πέρυσι έγινε η πρώτη χώρα των G7 που θέσπισε νόμιμο στόχο μηδενικών εκπομπών έως το 2050, η οποία θα απαιτήσει ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Βρετανοί ταξιδεύουν, καταναλώνουν ενέργεια και τρόφιμα. Συνολικά, το σχέδιο θα καταβάλει 12 δισεκατομμύρια λίρες από τον κυβερνητικό τομέα και με τριπλάσιο ποσό από τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας έως και 250.000 θέσει εργασίας υψηλής ειδίκευσης στον χώρο των πράσινων τεχνολογιών μέχρι το 2030, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός .Επιπλέον 200 εκατομμύρια λίρες θα δαπανηθούν για να δημιουργήσουν βιομηχανικές ομάδες που συγκεντρώνουν τεχνολογία για τη συσσώρευση, αποθήκευση και χρήση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020 ενώ μέχρι το 2030 θα ετοιμαστούν ακόμη δυο κέντρα, αυξάνοντας τη συνολική επένδυση στην τεχνολογία αυτή σε 1 δισεκατομμύριο λίρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια είναι τα 20 καλύτερα αυτοκίνητα της δεκαετίας

ELECTRIC CARS CHARGING Ο Johnson, ο οποίος έχει υποσχεθεί να αυξήσει την υπεράκτια αιολική ενέργεια της Βρετανίας σε 40 gigawatts έως το 2030 από περίπου 10 gigawatts τώρα, δεσμεύει έως 500 εκατομμύρια λίρες για έργα που ακολουθούν τη χρήση υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης και του μαγειρέματος στο σπίτι.
Το σχέδιο του Johnson χαιρετίστηκε ευρέως από τη βιομηχανία, με τον Josh Hardie, διευθύνων σύμβουλο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας, να δηλώνει: «Το σχέδιο αυτό δίνει μια αφετηρία στις τεράστιες ευκαιρίες για επενδύσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και πράσινες θέσεις εργασίας που μπορούν να δημιουργήσουν μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.