Η Volvo τριπλασιάζει τη δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

Η Volvo Cars έχει δεσμευτεί να γίνει μία εταιρεία premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στα επόμενα χρόνια πρόκειται να λανσάρει αρκετά πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Έως το 2025, η εταιρεία στοχεύει το 50% των συνολικών της πωλήσεων παγκοσμίως να προέρχεται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά.

Volvo XC40 Recharge production in Ghent, BelgiumΓι αυτό το λόγο τριπλασιάζει την παραγωγική ικανότητα για ηλεκτρικά οχήματα στο εργοστάσιό της στη Γάνδη του Βελγίου, ώστε να ανταποκριθεί στην ιδιαίτερα ισχυρή ζήτηση που παρουσιάζει η σειρά Volvo Recharge. Η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας συμπίπτει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πωλήσεων της Volvo για το σύνολο του 2020, από τα οποία προκύπτει ισχυρή αύξηση στη ζήτηση για τα μοντέλα της σειράς Recharge. Το μερίδιο των Volvo Recharge ως ποσοστό των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 100% σε σχέση με το 2019. Έως το 2022, η ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη μονάδα της Γάνδης θα έχει υπερβεί το τριπλάσιο σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα και θα αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της συνολικής δυναμικότητας του εργοστασίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver«Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό και στους πελάτες αρέσει χωρίς αμφιβολία αυτό που βλέπουν στα μοντέλα Recharge», δήλωσε ο Χαβιέ Βαρέλα (Javier Varela), Επικεφαλής Παραγωγής και Ποιότητας της Volvo Cars. «Στην πορεία για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας και την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας για ηλεκτρικά οχήματα, η Γάνδη αποτελεί την εμπροσθοφυλακή για το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας».

Top 10: Τα 5 πιο περίεργα "extras" αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν ποτέΗ Γάνδη είναι το πρώτο εργοστάσιο από το δίκτυο της εταιρείας παγκοσμίως που αρχίζει να κατασκευάζει πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Volvo Cars σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τη δυναμικότητα για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σε άλλες εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο.

Battery assembly, GhentΤον προηγούμενο μήνα, η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι θα συναρμολογεί ηλεκτροκινητήρες στο εργοστάσιο κινητήρων της στο Σκόβντε της Σουηδίας, ενώ προγραμματίζει να εγκαταστήσει πλήρως in-house παραγωγή ηλεκτροκινητήρων έως τα μέσα της δεκαετίας. Για αυτό το σκοπό, στα επόμενα έτη η εταιρεία θα επενδύσει 700 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (68 εκατομμύρια ευρώ). Η Volvo Cars πραγματοποιεί επίσης σημαντικές επενδύσεις στην in-house σχεδίαση και εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων για την επόμενη γενιά μοντέλων Volvo.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.