Η Volvo παρουσιάζει το νέο φορτηγό με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Φανταστείτε ένα φορτηγό που εκπέμπει μόνο υδρατμούς, παράγει τη δική του ηλεκτρική ενέργεια και έχει εμβέλεια έως και 1.000 χιλιόμετρα. Είναι εφικτό με κυψέλες καυσίμου που τροφοδοτούνται με υδρογόνο και η Volvo Trucks έχει αρχίσει να δοκιμάζει οχήματα που χρησιμοποιούν αυτή τη νέα τεχνολογία.

Η Volvo παρουσιάζει το νέο φορτηγό με μηδενικές εκπομπές ρύπων VOLVO TRUCKS ZERO EMISSIONS CTC CYPRUSΓια την εξάλειψη του άνθρακα στις μεταφορές, η Volvo Trucks προσφέρει ήδη σήμερα ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία και φορτηγά που λειτουργούν με ανανεώσιμα καύσιμα, όπως το βιοαέριο. Στο δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας, μια τρίτη επιλογή ουδέτερου CO2 θα προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της – ηλεκτρικά φορτηγά με κυψέλες καυσίμου που τροφοδοτούνται με υδρογόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Τα ηλεκτρικά φορτηγά με κυψέλες καυσίμου θα έχουν εμβέλεια που μπορεί να συγκριθεί  με πολλά φορτηγά πετρελαίου (diesel) – έως 1.000 χιλιόμετρα – και χρόνο ανεφοδιασμού λιγότερο από 15 λεπτά. Το συνολικό τους βάρος μπορεί να είναι περίπου 65 τόνοι ή και περισσότερο, ενώ οι δύο κυψέλες καυσίμου έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια 300 kW. Μια κυψέλη καυσίμου παράγει τη δική της ηλεκτρική ενέργεια από το υδρογόνο που υπάρχει στο όχημα αντί να φορτίζεται από εξωτερική πηγή. Το μόνο που εκπέμπεται είναι οι υδρατμοί. Η Volvo παρουσιάζει το νέο φορτηγό με μηδενικές εκπομπές ρύπων VOLVO TRUCKS ZERO EMISSIONS CTC CYPRUS

Οι κυψέλες καυσίμου θα παραδοθούν από την “Cellcentric” – την κοινοπραξία μεταξύ του ομίλου Volvo και της Daimler Truck AG. Η “Cellcentric” θα κατασκευάσει μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής κυψελών καυσίμου στην Ευρώπη, ειδικά σχεδιασμένη για βαρέα οχήματα.

Η τεχνολογία των κυψελών καυσίμου βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και η νέα τεχνολογία έχει πολλά οφέλη, αλλά και κάποιες προκλήσεις όπως η προμήθεια πράσινου υδρογόνου* σε μεγάλη κλίμακα. Μια άλλη πρόκληση είναι το γεγονός ότι οι υποδομές ανεφοδιασμού υδρογόνου για βαρέα οχήματα δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK