Η Volvo παραδίδει ηλεκτρικά φορτηγά με χάλυβα χωρίς ορυκτά στους πελάτες

Ως ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών στον κόσμο που το κάνει αυτό, η Volvo έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί στα φορτηγά της χάλυβα χωρίς ορυκτά καύσιμα. Τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά με χάλυβα χωρίς ορυκτά παραδίδονται τώρα στους πελάτες.

VOLVO TRUCKS VOLVO CYPRUS CTC AUTOMOTIVEΤον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η Volvo Trucks ξεκίνησε τη σειριακή παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου, 44 τόνων*, ως ο πρώτος παγκόσμιος κατασκευαστής φορτηγών που το πέτυχε αυτό. Ορισμένα από τα ηλεκτρικά φορτηγά θα είναι επίσης τα πρώτα φορτηγά στον κόσμο που κατασκευάζονται με χάλυβα χωρίς ορυκτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Ο χάλυβας χωρίς ορυκτά παράγεται από τη σουηδική χαλυβουργία SSAB και κατασκευάζεται με τη χρήση μιας εντελώς νέας τεχνολογίας με ηλεκτρική ενέργεια και υδρογόνο χωρίς ορυκτά. Το αποτέλεσμα είναι μια αρκετά χαμηλότερη επίπτωση στο κλίμα και ένα σημαντικό βήμα προς μια αλυσίδα αξίας με μηδενικές εκπομπές. Μεταξύ των πελατών που θα έχουν χάλυβα χωρίς ορυκτά σε ορισμένα από τα ηλεκτρικά τους φορτηγά είναι η Amazon και η DFDS και, μέσω της εταιρείας μεταφορών Simon Loos, η Unilever.

Ο πρώτος χάλυβας που παράγεται με υδρογόνο χρησιμοποιείται στις ράγες του πλαισίου του ηλεκτρικού φορτηγού, τη ραχοκοκαλιά του φορτηγού πάνω στην οποία τοποθετούνται όλα τα άλλα κύρια εξαρτήματα. Καθώς αυξάνεται η διαθεσιμότητα χάλυβα χωρίς ορυκτά, θα εισαχθεί και σε άλλα μέρη του φορτηγού.

Σήμερα, περίπου το 30% των υλικών ενός νέου φορτηγού Volvo προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά. Επίσης, έως και το 90% του φορτηγού μπορεί να ανακυκλωθεί στο τέλος της ζωής του. Ο χάλυβας χωρίς ορυκτά θα αποτελέσει σημαντικό συμπλήρωμα του παραδοσιακού και ανακυκλωμένου χάλυβα που χρησιμοποιείται στα φορτηγά της Volvo.

Η Volvo Trucks έχει δεσμευτεί στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας το αργότερο μέχρι το 2040.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK