Η Volvo Cars κτίζει εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Γκέτεμποργκ 

Η Volvo Cars σε συνεργασία με τη Northvolt επέλεξαν το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας για την ίδρυση ενός νέου εργοστασίου κατασκευής μπαταριών που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2025. Η μονάδα θα δημιουργήσει έως και 3.000 θέσεις εργασίας σε μια επένδυση η οποία αγγίζει τις 30 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (SEK). Το νέο εργοστάσιο και οι στενοί δεσμοί με την Northvolt θα ενισχύσουν σημαντικά τη στρατηγική της Volvo Cars για την ηλεκτροκίνηση, καθώς η εταιρεία στοχεύει έως το 2030 να κατασκευάζει και να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.Volvo C40 and XC40 Recharge

Η κατασκευή του εργοστασίου θα αρχίσει το 2023. Αντικείμενό του θα είναι η παραγωγή προηγμένων μπαταριών, ειδικά εξελιγμένων για χρήση στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volvo και Polestar επόμενης γενιάς. Η μονάδα θα έχει ετήσια δυναμικότητα έως 50 γιγαβατώρες (GWh), προμηθεύοντας με μπαταρίες περίπου μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα ανά έτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Καθώς η βιώσιμη παραγωγή αποτελεί θεμελιώδη αρχή στη συνεργασία της Volvo Cars με τη Northvolt, το εργοστάσιο θα τροφοδοτείται από ενέργεια απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα, με έμφαση στην προώθηση της δυναμικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή, ενώ θα ενσωματώνει μηχανολογικές λύσεις που δίνουν προτεραιότητα στην κυκλικότητα και την επάρκεια πόρων.

Η παραγωγή μπαταριών για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo Cars και της Polestar αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο τμήμα των συνολικών εκπομπών άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου. Η συνεργασία με τη Northvolt, ηγετική δύναμη στην παραγωγή βιώσιμων μπαταριών, και η παραγωγή μπαταριών κοντά στα εργοστάσια της Volvo στην Ευρώπη, επιτρέπει στη Volvo Cars και την Polestar να μειώσουν σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που σχετίζεται με την άντληση πόρων και την παραγωγή μπαταριών για τα μελλοντικά τους αυτοκίνητα.

Το κέντρο R&D που θα λειτουργήσει φέτος, δημιουργώντας μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο Γκέτεμποργκ, καθιστά τη Volvo Cars έναν από τους λίγους κατασκευαστές που κάνουν το σύνολο της διαδικασίας εξέλιξης και παραγωγής μπαταριών (end-to-end) τμήμα του δυναμικού παραγωγής τους.

Volvo Cars and Northvolt accelerate shift to electrification with new, 3,000-job battery plant in Gothenburg, SwedenΗ συνεργασία της Volvo Cars με τη Northvolt θα εστιάζει στην εξέλιξη μπαταριών με γνώμονα τα αυτοκίνητα στα οποία ενσωματώνονται, ώστε να προσφέρουν στους οδηγούς Volvo και Polestar τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν, όπως η αυτονομία και οι σύντομοι χρόνοι φόρτισης. H κάθετη ενσωμάτωση της εξέλιξης και παραγωγής μπαταριών είναι σημαντική για τη Volvo Cars και την Polestar, καθώς η μπαταρία είναι το εξάρτημα με το υψηλότερο κόστος σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ αντιπροσωπεύει μεγάλο τμήμα του αποτυπώματος άνθρακα.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.