Η Volvo Cars επιταχύνει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου

Στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η Volvo Cars πραγματοποίησε σημαντική πρόοδο για την υλοποίηση των στρατηγικών της φιλοδοξιών, προχωρώντας με ταχύτερους ρυθμούς προς τον στόχο της να γίνει ένας κατασκευαστής αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας και μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Volvo EX90 - volvo cyprus ctc electric carsΗ Volvo Cars ανακοινώνει για το πλήρες έτος 2022 λειτουργικό κέρδος 22,3 δις SEK (σουηδικές κορόνες), συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από κοινοπραξίες και συνεργασίες, και περιθώριο κέρδους 6,8%, έχοντας αντιμετωπίσει παρατεταμένους περιορισμούς στον εφοδιασμό, lockdowns στην Κίνα και αυξημένα κόστη σε logistics και υλικά στη διάρκεια του έτους. Ήδη, έως τα μέσα της δεκαετίας, η Volvo Cars στοχεύει το 50% των πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αποσκοπεί, επίσης, σε 40% χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα ανά αυτοκίνητο, καθώς και σε κερδοφορία 8%-10%.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Εμπορικές επιδόσεις:

Το 2022 ξεχώρισαν οι επιδόσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας, φθάνοντας σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών Volvo υπερδιπλασιάστηκαν, αντιπροσωπεύοντας το 11% των συνολικών πωλήσεων, έναντι 4% το 2021. Σε αυτό συνετέλεσε η ισχυρή επίδοση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο τέταρτο τρίμηνο, διάστημα κατά το οποίο το μερίδιό τους έφτασε το υψηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ, με 18%, έναντι 6% την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο οι συνολικές πωλήσεις επηρεάστηκαν από τους περιορισμούς στην παραγωγή. Οι υψηλές επιδόσεις στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων απέφεραν σημαντική αύξηση και στο μερίδιο αγοράς της Volvo στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων για το 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι επιδόσεις των μοντέλων Volvo Recharge, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τόσο τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο και τα plug-in υβριδικά, ήταν πολύ καλές, με μερίδιο 33% στο σύνολο του έτους και 41% στο τέταρτο τρίμηνο. Το 2022, τα έσοδα της Volvo Cars έφθασαν τα 330,1 δις SEK, αυξημένα κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πρόκειται για τα υψηλότερα έσοδα που σημειώθηκαν ποτέ στην ιστορία της εταιρείας.

Παρόλο που το 2023 φαίνεται ότι θα είναι ακόμη ένα έτος προκλήσεων, η εταιρεία θα παρουσιάσει ένα νέο μικρό αμιγώς ηλεκτρικό SUV στη διάρκεια του έτους, το οποίο θα την οδηγήσει σε ένα δημογραφικά νέο κοινό και θα ξεκινήσει την παραγωγή του Volvo EX90.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.