Η Volvo Cars επενδύει εκατομμύρια για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Με την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, η Volvo Cars στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη αυτονομία, συντομότερη φόρτιση και πιο χαμηλά κόστη, καθώς και να θέσει νέα πρότυπα στην ασφάλεια των αυτοκινήτων και τη βιωσιμότητα. Για την πραγματοποίηση αυτών των στόχων, τα επόμενα χρόνια η Volvo Cars θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες στο εργοστάσιό της στην Τορσλάντα της Σουηδίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα ηλεκτρικά Volvo επόμενης γενιάς.

Volvo Cars Torslanda becomes company’s first climate neutral car plant - volvo cyprus ctcΤμήμα των επενδύσεων που προγραμματίζονται περιλαμβάνει μία σειρά από νέες, αναβαθμισμένες τεχνολογίες βιωσιμότητας και διαδικασίες παραγωγής, τις οποίες θα εφαρμόσει η εταιρεία στο εργοστάσιο. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η εισαγωγή μηχανισμού για τη διαμόρφωση μεγάλων τμημάτων αμαξώματος από αλουμίνιο (mega casting), ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών και πλήρως ανακαινισμένες μονάδες βαφής και τελικής συναρμολόγησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της JAGUAR

Οι επενδύσεις συνιστούν νέα βήματα προς την πραγματοποίηση του στόχου  της Volvo Cars να γίνει ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 και αντανακλούν τη μακροπρόθεσμη αφοσίωση της εταιρείας στη γενέτειρά της, το Γκέτεμποργκ.Volvo Cars Torslanda becomes company’s first climate neutral car plant - volvo cyprus ctc

Η εισαγωγή του mega casting για τη διαμόρφωση μεγάλων τμημάτων αμαξώματος από αλουμίνιο στα ηλεκτρικά Volvo επόμενης γενιάς είναι η πιο σημαντική και συναρπαστική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του επενδυτικού πακέτου. Το mega casting αποφέρει μία σειρά πλεονεκτημάτων στα πεδία της βιωσιμότητας, του κόστους και των επιδόσεων του αυτοκινήτου και η Volvo Cars είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές αυτοκινήτων που επενδύει σε αυτή τη διαδικασία. Η διαμόρφωση μεγάλων τμημάτων της δομής του δαπέδου του αυτοκινήτου σε ένα και μοναδικό τμήμα από αλουμίνιο ελαττώνει το βάρος, βελτιώνοντας έτσι την εξοικονόμηση ενέργειας και την αυτονομία. Επιπλέον, με αυτή τη μέθοδο οι σχεδιαστές της Volvo μπορούν να χρησιμοποιήσουν με βέλτιστο τρόπο το διαθέσιμο χώρο μέσα στην καμπίνα και το χώρο αποσκευών, αναβαθμίζοντας τη συνολική χρηστικότητα του αυτοκινήτου.Volvo Cars Torslanda becomes company’s first climate neutral car plant - volvo cyprus ctc

Αλλά οφέλη που προκύπτουν από το mega casting περιλαμβάνουν την απλοποίηση της διαδικασίας παραγωγής. Αυτό με τη σειρά του εξοικονομεί κόστος στο επίπεδο των υλικών και της διακίνησης, μειώνοντας το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε όλο το εύρος της παραγωγής και των δικτύων εφοδιασμού .Ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών θα ενοποιεί τις μπαταρίες με τη δομή του δαπέδου του αυτοκινήτου, ενώ η μονάδα τελικής συναρμολόγησης ανακαινίζεται για τη φιλοξενία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς. Αυτό, για παράδειγμα, περιλαμβάνει ένα νέο «σημείο ένωσης», στο οποίο το επάνω μέρος του αμαξώματος και το δάπεδό του αυτοκινήτου συναντιούνται για πρώτη φορά.

Το εργοστάσιο της Τορσλάντα έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 αυτοκινήτων και συγκαταλέγεται στις πλέον μακρόβιες παραγωγικές εγκαταστάσεις της Volvo Cars. Σήμερα, η μονάδα της Τορσλάντα λειτουργεί σε τρεις βάρδιες και απασχολεί περίπου 6.500 ανθρώπους.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.