Η Volvo Cars είναι ο πρώτος κατασκευαστής που συμμετέχει στο πρόγραμμα SteelZero

Σε μια κίνηση που υπογραμμίζει την ηγετική της θέση στη δράση για το κλίμα, η Volvo Cars γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσχωρεί στο πρόγραμμα SteelZero, το οποίο στοχεύει στην αύξηση της ζήτησης για χάλυβα χωρίς ορυκτά και στην επιτάχυνση της μετάβασης της παγκόσμιας βιομηχανίας χάλυβα προς την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα.

VOLVO C40 Recharge, Fjord Blue CTC VOLVO CYPRUS ctcΠροσυπογράφοντας το πρόγραμμα SteelZero, η Volvo Cars δεσμεύεται σε αυστηρότερες απαιτήσεις με βάση τις εκπομπές CO2 για την προμήθεια χάλυβα. Έως το 2050, το σύνολο των προμηθειών της σε χάλυβα πρέπει να αφορά χάλυβα με μηδενικές καθαρές εκπομπές, στόχος που εντάσσεται στη φιλοδοξία της να είναι μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία μέχρι το 2040.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Η παραγωγή χάλυβα αποτελεί βασική πηγή εκπομπών CO2 στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το 2021 αντιπροσώπευε κατά μέσον όρο το 33% στο σύνολο των εκπομπών άνθρακα που σχετίζονται με την παραγωγή ενός νέου αυτοκινήτου Volvo. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η παραγωγή χάλυβα επιφέρει το 7% όλων των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Το πρόγραμμα SteelZero λανσαρίστηκε από το Climate Group σε συνεργασία με το ResponsibleSteel, έναν οργανισμό τυποποίησης και πιστοποίησης για το σύνολο της βιομηχανίας του χάλυβα, στον οποίο θα ενταχθεί και η Volvo. Μέσω του ResponsibleSteel, η Volvo Cars αποκτά πρόσβαση σε αξιόπιστη, επαληθευμένη από τρίτα μέρη και επίσημα ελεγμένη πληροφόρηση για την αλυσίδα εφοδιασμού της σε χάλυβα και τις πιστοποιήσεις βιωσιμότητας που συνδέονται με αυτή, ώστε να διασφαλίζει ότι η σχετική προμήθεια γίνεται υπεύθυνα.

volvo car manufacturing ctc automotive volvo cyprusΗ συνυπογραφή του SteelZero είναι μόνο η πιο πρόσφατη από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Volvo Cars για να αντιμετωπίσει μία από τις πιο σημαντικές πηγές εκπομπών CO2 που συνδέονται με την κατασκευή αυτοκινήτων. Ήδη το προηγούμενο έτος, η εταιρεία ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας με τη σουηδική εταιρεία παραγωγής χάλυβα, SSAB, για την από κοινού έρευνα στην ανάπτυξη χάλυβα υψηλής ποιότητας χωρίς ορυκτά προς χρήση στην αυτοκινητοβιομηχανία, μέσω της πρωτοβουλίας HYBRIT της SSAB. Η Volvo Cars είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που συνεργάζεται με τη SSAB και συμμετέχει στο HYBRIT, ένα φιλόδοξο project υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη χάλυβα χωρίς ορυκτά.

Η φιλοδοξία της Volvo Cars να είναι μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040 αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου κλιματικού της σχεδίου, ενός από τα πλέον φιλόδοξα στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Μέχρι το 2030, η εταιρεία στοχεύει να γίνει ένας κατασκευαστής μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ σχεδιάζει να λανσάρει μία εντελώς νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα προσεχή χρόνια.

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.