Η Toyota τιμήθηκε με το βραβείο SAFETYBEST 2020

O ανεξάρτητος δημοσιογραφικός Οργανισμός AUTOBEST, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι και η Κύπρος με το δημοσιογράφο Πέτρο Σουτζιή, έχει απονείμει στην Toyota το βραβείο «SAFETYBEST 2020» για την ανάπτυξη και τοποθέτηση κεντρικών αερόσακων στο νέο Yaris, οι οποίοι αποτελούν τους πρώτους στην κατηγορία Β, της Ευρώπης.

Toyota Yaris AutobestΗ κριτική επιτροπή του AUTOBEST – αποτελούμενη από 31 αναγνωρισμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτου στη Ευρώπη –  αναγνωρίζει με τον πιο έμπρακτο τρόπο την απόφαση της Toyota να  προσφέρει την κορυφαία αυτή τεχνολογική ανάπτυξη   σε ένα από τα μικρότερα αυτοκίνητά της, το νέο Yaris, επικροτώντας παράλληλα την πρόσβαση όλων των οδηγών Toyota, στην προσφορά κορυφαίων τεχνολογιών που αφορούν την οδηγική ασφάλεια.

Το νέο Yaris, βασισμένο στη νέα πλατφόρμα GA-B, έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί ακολουθώντας όλα τα τελευταία μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ ισχυρού και άκαμπτου αμαξώματος για την καλύτερη προστασία των επιβατών. Είναι το πρώτο Toyota που εξοπλίζεται με κεντρικούς αερόσακους SRS. Οι εν λόγω αερόσακοι είναι βασικοί σε όλες τις εκδόσεις και ενεργοποιούνται σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης για να αποτρέψουν τη σύγκρουση του οδηγού με τον συνοδηγό.

Toyota Yaris AutobestΤο νέο Yaris είναι επίσης εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο σύστημα ασφαλείας Toyota Safety Sense. Αξίζει να σημειωθεί πως στην πραγματικότητα είναι το πρώτο μοντέλο Toyota που διαθέτει το πιο προηγμένο σύστημα ασφαλείας! Εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως είναι το σύστημα προ-σύγκρουσης (PCS) με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών, το σύστημα διατήρησης λωρίδας, ο ευφυής αυτόματος πιλότος προσαρμοζόμενης ταχύτητας αλλά και ο πλήρους εμβέλειας αυτόματος πιλότος προσαρμοζόμενης ταχύτητας, διαθέτει παράλληλα και σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με έκτακτη υποβοήθηση διεύθυνσης  (κατά τον ελιγμό) και κλήση έκτακτης ανάγκης e-Call.

Είναι η δεύτερη φορά που η Toyota λαμβάνει το βραβείο SAFETYBEST. Η τελευταία ήταν το 2017 για την εφαρμογή του Toyota Safety Sense στον βασικό εξοπλισμό σε όλη τη γκάμα αυτοκινήτων. Το TSS δεν είναι μόνο βασικό σε όλα τα Yaris, αλλά διαθέτει επίσης πολλά νέα Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης Οδηγού, αποδεικνύοντας ότι η ασφάλεια είναι θεμελιώδες ζήτημα για κάθε νέο Toyota.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.