Η πρώτη Macan T με 265 ίππους

Στην γκάμα των επιτυχημένων μοντέλων της Porsche προστέθηκε πλέον η Macan T. Πρόκειται για το πρώτο τετραθέσιο sport αυτοκίνητο που θα φέρει το ειδικό διακριτικό Τ, το οποίο έως τώρα διέθεταν αποκλειστικά τα μοντέλα 911 και 718.

New Porsche Macan T - porsche cyprus - a.i motokinisiΑπό τη δεκαετία του 1960, το γράμμα Τ συμβολίζει για την Porsche μια μοναδική μορφή δυναμικής οδήγησης. Σημαίνει «Touring» και χρησιμοποιείται στα μοντέλα που προσφέρουν μια ιδιαίτερη, αυθεντική εμπειρία οδήγησης, χάρη στις ακριβείς ρυθμίσεις, τον αποκλειστικό εξοπλισμό και τους αποδοτικούς κινητήρες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας turbo της Macan T αποδίδει 265 ίππους και 400 Nm ροπής και συνδυάζεται με το επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (PDK), καθώς και με το σύστημα τετρακίνησης Porsche Traction Management (PTM). Η ευρεία κατανομή της ροπής εξασφαλίζει κορυφαία επιτάχυνση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Διαθέτοντας το πακέτο Sport Chrono του βασικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει τον διακόπτη αλλαγής προγράμματος οδήγησης και το κουμπί Sport Response στο τιμόνι, η Macan T επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 232 χλμ./ώρα.

Η Macan T είναι το μόνο μοντέλο Porsche που διαθέτει χαλύβδινη ανάρτηση με το σύστημα Ενεργητικής Διαχείρισης Ανάρτησης Porsche (PASM) στον βασικό της εξοπλισμό, καθώς και χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 15 χλστ. Παράλληλα, το σύστημα Διαχείρισης Πρόσφυσης Porsche (PTM) επίσης έχει προσαρμοστεί στις οδηγικές απαιτήσεις της Macan T, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένο για να δίνει έμφαση στην πίσω κίνηση. Μια ακόμα επιλογή είναι η προσθήκη προσαρμοζόμενης αερανάρτησης με το σύστημα PASM και το περαιτέρω χαμήλωμα του αμαξώματος κατά 10 χλστ., το οποίο αποτελεί νέο χαρακτηριστικό των μοντέλων Macan με τετρακύλινδρους κινητήρες. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης το Σύστημα Κατανομής Ροπής Porsche Torque Vectoring (PTV), το οποίο έχει προσαρμοστεί στα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου Τ και ενισχύει ακόμα περισσότερο τα δυναμικά χαρακτηριστικά της οδήγησης.

top 10: Επτά Ιαπωνικά μοντέλα που αξίζουν τα λεφτά τους

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK