Η Porsche μετέτρεψε ολόκληρα φορτηγά σε powerbanks

Το «πρόβλημα» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η φόρτιση τους. Όμως η Porsche βρήκε μια πρακτική λύση.

porsche powerbank taycanΣε συνεργασία με την επίσης γερμανική εταιρεία, ads-tec, η Porsche μετέτρεψε επτά φορτηγά ώστε να λειτουργούν ως powerbanks για ηλεκτροκίνητα οχήματα. Τα εν λόγω φορτηγά με ισχύ 3,2 μεγαβάτ διαθέτουν δικό τους σύστημα φόρτισης, με το οποίο συνδέονται μέχρι και δέκα Taycan ταυτόχρονα, αλλά και δική τους μονάδα αποθήκευσης ενέργειας χωρητικότητας 2,1 μεγαβάτ. Μέχρι και 30 Taycan μπορούν να φορτίσουν από το ίδιο φορτηγό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

Και αυτό, μέσα στο πλαίσιο προώθησης της νέας Taycan όπου γίνονται διάφορες εκδηλώσεις σε πίστες, αλλά και σε απομακρυσμένες πίστες.Και φυσικά δεν υπάρχουν παντού υποδομές για ταχεία φόρτιση των Taycan.

porsche powerbank taycanΤα φορτηγά της Porsche επαναφορτίζουν κυρίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κάτω από ευνοϊκές συνθήκες τα φορτηγά επαναφορτίζουν εντός περίπου 4 ωρών. Μέχρι τώρα τα φορτηγά της Porsche έχουν δώσει το «παρών» σε πολλές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχουν πραγματοποιήσει συνολικά σχεδόν 5.000 λειτουργίες φόρτισης.

Η Porsche έχει λάβει σχετικές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα το “Porsche Turbo Charging”, το οποίο είναι το ισχυρότερο πάρκο ταχείας φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ευρώπη και βρίσκεται στη Λειψία της Γερμανίας.

 

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.