Η Nissan / NISMO αποκαλύπτει το Nissan Z GT4

To συναρπαστικό αγωνιστικό μοντέλο, θα είναι έτοιμο για την πίστα το 2023. Συνεχίζοντας την ιστορία και τον μύθο του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου, η Nissan Motor Co., Ltd. και η Nissan Motorsports & Customizing Co., Ltd. (NMC) αποκάλυψαν το Nissan Z GT4, βασισμένο στο ολοκαίνουργιο Nissan Z.

Nissan Z GT4 nissan cyprus char pilakoutasΟι προδιαγραφές των αγωνιστικών GT4 βασίζονται σε οχήματα παραγωγής, τροποποιημένα για τις αυστηρές απαιτήσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για το σκοπό αυτό, το NISMO Racing Division της NMC πήρε την street έκδοση του νέου Z  και ρύθμισε τον κινητήρα VR30DDTT, βελτιστοποίησε το πλαίσιο και την ανάρτησή του, βελτίωσε την αεροδυναμική του στα όρια των κανονισμών και δημιούργησε ένα cockpit  που ανταποκρίνεται σε οδηγούς όλων των τύπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

Με αυτό τον τρόπο, δημιούργησε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που είναι ένα “καθαρόαιμο” Nissan Z από όλες τις απόψεις : προσβάσιμο σε ενθουσιώδεις οδηγούς, αλλά και σε απαιτητικούς επαγγελματίες αγώνων.

Nissan Z GT4 nissan cyprus char pilakoutas“Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός για τη Nissan είναι μια έκφραση του πάθους και της ασυναγώνιστης τεχνογνωσίας μας. Το Nissan Z συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του ως ένα μοναδικό σπορ αυτοκίνητο που συναρπάζει τους οδηγούς με τη δυναμική του οδήγηση και το ευέλικτο σύστημα μετάδοσης κίνησης”, δήλωσε ο COO της Nissan Ashwani Gupta. “Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το Nissan Z της κατηγορίας GT4,  θα είναι έτοιμο να γράψει άλλο ένα κεφάλαιο στην αγωνιστική κληρονομιά των  50 και πλέον χρόνων του Nissan Z.”

Το Nissan Z GT4 αναπτύχθηκε στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις της NISMO, έπειτα από  πολλαπλές δοκιμές πίστας, ως όχημα δοκιμών που συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα του Fuji τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και σε πρόσθετες εκδηλώσεις της σειράς Super Taikyu στο Motegi και άλλου.Nissan Z GT4 nissan cyprus char pilakoutas

Λεπτομερείς προδιαγραφές για το όχημα θα ανακοινωθούν στην έκθεση SEMA 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο διάστημα  1 – 4 Νοεμβρίου. Οι παραδόσεις οχημάτων θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.