Η νέα αστική λύση από τον Gordon Murray

Gordon Murray – MOTIV

MOTIVΟ Gordon Murray αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους σχεδιαστές αυτοκινήτων, με τεράστια ιστορία εντός και εκτός πιστών! Μετά από μια τεράστια καριέρα στην Brabham στην Formula 1, αποτέλεσε και σχεδιαστής της McLaren, σχεδιάζοντας την πανίσχυρη MP4/4 (μαζί με τον Steve Nichols), με την οποία οι Prost και Senna «διέλυσαν» μια ολόκληρη σεζόν κερδίζοντας όλους τους αγώνες πλην ενός (της Μόνζα, ο Prost αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα και αποχώρησε, ενώ ο Senna μετά από σύγκρουση τερμάτισε δέκατος). Σχεδίασε επίσης και την McLaren F1, το πρώτο Hypercar που κατασκευάστηκε ποτέ! Τώρα ο… τεράστιος Gordon Murray ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια νέα αστική λύση! Σε συνεργασία με τις Delta Motorsport και itMoves, η Gordon Murray Design παρουσιάζει το MOTIV.

Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό όχημα για μόνο έναν επιβάτη. Πόσο αυτόνομο. Το MOTIV είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτρικό τετράτροχο, με ένα ηλεκτρικό κινητήρα 20kW και μπαταρία 17.3kWh, με συνολική εμβέλεια χρήσης περίπου τα 100 χιλιόμετρα (και τελική ταχύτητα 64 χμαω). Οι τρεις εταιρείες είναι έτοιμες να βάλουν σε παραγωγή το MOTIV μέσα στα επόμενα δυο με πέντε χρόνια, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο, εάν το MOTIV παει καλά στην αγορά, η Gordon Murray Design να προχωρήσει και στην ολοκλήρωση του επόμενου ονείρου της που είναι η παραγωγή του T50, που αποτελεί τον «ανάδοχο» της McLaren F1.

 

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.