Η Maserati επιστρέφει στους αγώνες με τη νέα GT2

For English Text – Click Here

Στον πρόσφατο αγώνα των 24 Ώρων του Σπα η Maserati αποκάλυψε στο κοινό την πιο πρόσφατη δημιουργία της για πίστα, το Maserati GT2. Πρόκειται για ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε από τη Maserati για να την επαναφέρει στους αγώνες GT. Η προηγούμενη επιτυχία της Maserati στους αγώνες GT ήρθε με την κυριαρχία του MC12, που επικράτησε από το 2005 έως το 2010.

Maserati GT2 ecars modena maserati cyprusΜετά την ανακοίνωση των δοκιμών του μοντέλου στις αρχές Μαρτίου, ακολούθησε μια εντατική σειρά δοκιμών για τις τελικές ρυθμίσεις του αυτοκινήτου. Το Maserati GT2 αποτελεί ένα εξαιρετικό συνδυασμό ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Maserati. Αντλεί έμπνευση από την κληρονομιά της MC12, εκφράζει στο μέγιστο το καθόλα εντυπωσιακό MC20 με τον κινητήρα Nettuno V6 621 ίππων, ενώ ετοιμάζεται να γράψει μια καινούρια σελίδα για τη μάρκα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Maserati GT2 ecars modena maserati cyprusΗ Maserati κατασκευάζει την GT2 για χρήση από ιδιωτικές ομάδες του πρωταθλήματος αλλά και για ερασιτέχνες οδηγούς. Ένα αριστούργημα σε τέσσερις τροχούς που συνδυάζει ιστορία, την καινοτομία και τις επιδόσεις. Χαρακτηριστικά που πάντα διακρίνουν τα αγωνιστικά και τα αυτοκίνητα δρόμου της Maserati. H Maserati GT2 θα κάνει το ντεμπούτο της στην πίστα στους τελευταίους αγώνες Πρωταθλήματος Fanatec GT European Series του 2023 και αναμένεται να συμμετάσχει σε ολόκληρη τη σεζόν του 2024.

Maserati GT2 ecars modena maserati cyprusΟ Davide Grasso, CEO της Maserati, σχολίασε: «Το DNA και το πνεύμα της μάρκας μας βρίσκονται πάντα στους αγώνες. Η ιστορία μας ξεκίνησε και εξελίχθηκε από την πίστα στον δρόμο. Η απόφαση να επιστρέψουμε στους αγώνες αποτελεί μέρος μιας συνολικής στρατηγικής, που ξεκίνησε φέτος με το ντεμπούτο στην Formula E και συνεχίζεται με τους αγώνες GT. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, θέλουμε να ξαναφέρουμε στην επιφάνεια το ανταγωνιστικό μας πάθος, αυτό που πάντα μας χαρακτήριζε, και να σημειώσουμε επιτυχίες».

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK