Η Kia επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για την επαναχρησιμοποίηση μπαταριών

Η Kia Europe επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για την επαναχρησιμοποίηση μπαταριών από ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας «Second Life» ως μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής στο πλαίσιο της βιωσιμότητας.

KIA ELECTRIC CARS CYPRUS LOUTSIOSΓια το σκοπό αυτό, η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με την encore, μια start-up εταιρία της Deutsche Bahn, η οποία παραλαμβάνει τις μπαταρίες EV από όλη την Ευρώπη για την κατασκευή και διανομή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών δεύτερης ζωής. Οι μπαταρίες EV αποσυναρμολογούνται και υποβάλλονται σε λεπτομερείς διαγνωστικούς ελέγχους ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν είτε για νέα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας είτε για να ανακυκλωθούν, ανάλογα με την ωφέλιμη χωρητικότητά τους.

Για την υλοποίηση της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, η Kia Europe έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που συνεργάστηκε με την encore | DB. Οι δύο εταιρείες παρουσίασαν πρόσφατα στο EUREF-Campus στο Βερολίνο μια πρωτότυπη εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από επαναχρησιμοποιημένες μονάδες μπαταριών Kia Soul EV.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της KIA

Ως πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση και ηγέτης στις λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, η Kia μοιράστηκε τα σχέδιά της για την εξέλιξη οχημάτων ειδικής κατασκευής (PBVs), αυτόνομων τεχνολογιών και μιας σειράς προοδευτικών ιδεών που θα καθορίσουν τις μελλοντικές τάσεις. Η Kia εξελίσσει κάθε μοντέλο με μια ενδελεχή προσέγγιση λαμβάνοντας υπόψη τις διαδικασίες στο τέλος του κύκλου ζωής και την αναγέννηση των πόρων. Αυτό οδήγησε την Kia να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για την ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών EV στο πλαίσιο του project «Second Life», οι οποίες παρατείνουν την ωφέλιμη διάρκεια ζωής των μπαταριών μέσω νέων εφαρμογών. Η encore | DB λειτουργεί ήδη μια υπηρεσία επιστροφής μπαταριών σε όλη την Ευρώπη για τη δημιουργία συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών «Second Life» που διευκολύνονται από την ολοκληρωμένη υποδομή που διατίθεται εντός του Ομίλου Deutsche Bahn.

KIA ELECTRIC CARS CYPRUS LOUTSIOSΓια να δημιουργηθεί το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας, η encore| DB συλλέγει, αποσυναρμολογεί, αναλύει και στη συνέχεια επαναχρησιμοποιεί ή ανακυκλώνει τις μπαταρίες των EVs. Για το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών στο EUREF-Campus, οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες του Kia Soul EV συλλέχθηκαν από τους αντιπροσώπους της Kia και μεταφέρθηκαν στον συνεργάτη αποσυναρμολόγησης DellCon μέσω του εκτεταμένου δικτύου εφοδιαστικής της Deutsche Bahn για τη διασφάλιση βιώσιμων και ασφαλών μεταφορών. Στη συνέχεια, οι συσκευασίες αποσυναρμολογήθηκαν για τις διαγνωστικές δοκιμές τελευταίας τεχνολογίας και την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας της μπαταρίας.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.