Η Hyundai στοχεύει κορυφή στα ηλεκτρικά μοντέλα

Μέσω της μάρκας Ioniq η Hyundai βάζει στόχους κορυφής στην ηλεκτροκίνηση στην αγορά της Ευρώπης. Στην προσπάθεια της αυτή ανακοίνωσε ότι θα θα παρουσιάσει μια σειρά μοντέλων.

hyundai announces ioniq brand dedicated to evsΑρχικά με το  Ioniq 5, ένα μεσαίο crossover με σχεδιαστική έμπνευση από το πρωτότυπο με την ονομασία “45” το οποίο είχαμε δει στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 2019. Το λανσάρισμά του αναμένεται στα μέσα του 2021. Ένα χρόνο αργότερα θα ξεκινήσει η εμπορική πορεία του Ioniq 6, το οποίο θα είναι σετάν ενώ το τρίτο μοντέλο θ είναι το Ioniq 7, ένα μεγάλο SUV το οποίο θα δούμε το 2024. Κοινό στοιχείο των τριών μοντέλων είναι ότι θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Global Modular Platform (e-GMP).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της HYUNDAI

hyundai announces ioniq brand dedicated to evs

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα γρηγορότερα μπροστινοκίνητα στην «Πράσινη Κόλαση»

Τις φιλοδοξίες της εταιρείας εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο ο Michael Cole, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ευρωπαϊκού τμήματος της Hyundai. Ο Cole αναφέρει ότι ο στόχος είναι η Hyundai να γίνει σχετικά σύντομα εκείνη που θα έχει τις περισσότερες πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει αυτή η προοπτική, βασιζόμενος στο γεγονός ότι μέχρι το τέλος του 2020 η κορεατική μάρκα θα έχει πουλήσει περίπου 60.000 μονάδες. Απώτερος στόχος των Κορεατών είναι μέχρι το 2025 οι Hyundai, Kia και Genesis να πουλάνε, αθροιστικά, πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο, κάτι που αντιπροσωπεύει το 10% της αγοράς.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.