Η Ford προχωρά σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον

Η Ford ανακοίνωσε μία επένδυση ύψους 22 δις δολαρίων στις παγκόσμιες δραστηριότητες εξηλεκτρισμού της γκάμας της, ποσό που είναι σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τα αντίστοιχα προηγούμενα επενδυτικά προγράμματα.

ford mustang mach eΕπίσης ανακοινώθηκε μία επένδυση ύψους 1 δις δολαρίων για τη δημιουργία του Κέντρου Εξηλεκτρισμού της Ford στην Κολωνία για την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων, η οποία είναι η πρώτη εγκατάσταση του είδους της εταιρείας στην Ευρώπη. Το πρώτο, ευρωπαϊκό, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της Ford θα αρχίσει να κατασκευάζεται εκεί το 2023, ενώ εξετάζεται η περίπτωση και ενός δεύτερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της FORD

Μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της Ford θα έχουν τη δυνατότητα κίνησης με μηδενικές εκπομπές, είτε με τη μορφή αμιγώς ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών μοντέλων, εν όψει της μετάβασης της εταιρείας σε πλήρη εξηλεκτρισμό μέχρι το 2030.

OSCAR PADI FORD Καθώς η Ford μεταβαίνει σε ένα μέλλον με αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα, οι προτιμήσεις των ευρωπαίων καταναλωτών εξακολουθούν να αλλάζουν. Το 2020, το 39% των πωλήσεων επιβατικών οχημάτων της Ford ήταν μοντέλα SUV και crossover – αύξηση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων από το 2019. Επιπλέον, οι πελάτες δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις τεχνολογίες εξηλεκτρισμού, με πάνω από το 50% των κατόχων Kuga να έχουν αγοράσει ένα Kuga PHEV.

Παρατηρώντας τις μεγάλες αλλαγές στις τάσεις και προτιμήσεις των καταναλωτών, η Ford αποφάσισε να καταργήσει το Mondeo, το μεγάλο της μοντέλο, στο τέλος Μαρτίου του 2022. Τα άλλα μεγάλα μοντέλα της φίρμας στις κατηγορίες crossover και MPV – τα επταθέσια Ford Galaxy και Ford S-MAX – θα παραμείνουν στην παραγωγή με τις πρόσφατα λανσαρισμένες αμιγώς υβριδικές εκδόσεις τους.

Το Mondeo που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1993, ήταν το πρώτο μοντέλο της Ford που χαιρετίστηκε ως «παγκόσμιο» αυτοκίνητο, με σκοπό την ενοποίηση αρκετών μοντέλων της μάρκας σε όλο τον κόσμο. Από τότε που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη παραλαμβάνοντας την σκυτάλη από το Ford Sierra, οι πωλήσεις του Mondeo έχουν φτάσει γύρω στις πέντε εκατομμύρια μονάδες μέχρι σήμερα.

Top 10: Τα 5 πιο περίεργα "extras" αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν ποτέΗ Ford έχει δεσμευτεί πλήρως στην εξέλιξη της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της στην Ευρώπη, ενισχύοντας τη θέση της με αυτοκίνητα όπως τα Kuga, Puma και Explorer PHEV. Η εταιρεία εισάγει νέα προϊόντα στη Γηραιά Ήπειρο, με την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E που λανσάρεται αυτή τη στιγμή – και την Mustang Mach-E GT που αναμένεται στη συνέχεια της χρονιάς – και το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό μοντέλο μαζικής παραγωγής που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.