Η Ferrari Roma κερδίζει το βραβείο «Car Design 2020»

Η Ferrari Roma κέρδισε την κατηγορία παραγωγής αυτοκινήτων του βραβείου Car Design, ενός θεσμού που ξεκίνησε το 1984 μέχρι το 1997 πριν ξεκινήσει εκ νέου με νέα μορφή το 2016.

Ferrari Roma MotoTrend LtdΗ τελετή απονομής βραβείων πραγματοποιήθηκε στο κανάλι του youtube της Car Design Award για να τηρήσει σωστούς υγειονομικούς κανονισμούς. Σκοπός των βραβείων είναι να επαινέσουν το έργο των ομάδων σχεδιασμού για τα καλύτερα σχέδια παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας την χρονιά που πέρασε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  Την πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Michael Schumacher

Ferrari Roma MotoTrend Ltd

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και όμως… αυτά τα έξι αυτοκίνητα διαθέτουν κινητήρες Ferrari!

Τα βραβεία αυτά ξεκίνησαν το1984 από το περιοδικό Auto & Design, και ο βραβείο Car Design απευθύνεται σε έργα που έχουν συνέβαλε στην εξέλιξη του σχεδιασμού αυτοκινήτων. Οι νικητές του τρέχοντος έτους επιλέχθηκαν από μια ειδική κριτική επιτροπή 12 δημοσιογράφων από τις κορυφαίες διεθνείς εκδόσεις αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Auto & Design. Για την επιλογή της Ferrari Roma, η κριτική επιτροπή δήλωσε ότι «Η σχεδιαστική ομάδα της Ferrari, με επικεφαλής τον Flavio Manzoni, έκανε μια απίστευτη δουλειά με την Roma. Αυτό το αυτοκίνητο ερμηνεύει τις κλασικές γραμμές ενός Gran Turismo αυτοκίνητο και τα προβάλλει στον 21ο αιώνα με αισθησιακό, υποβλητικό και πρωτοποριακό σχέδιο».

Ferrari Roma MotoTrend LtdΗ Ferrari Roma είναι το νέο coupé του Maranello, ένα μοντέλο με εκλεπτυσμένο, διαχρονικό σχεδιασμό και όλη την δύναμη και η ευελιξία που απαιτείται από μια Ferrari. Η υπογραφή του Ιταλικού στυλ είναι μια σύγχρονη ερμηνεία του ανέμελου τρόπου ζωής της δεκαετίας του 1950 και της δεκαετίας του ’60 της Ρώμης από την οποία παίρνει και το όνομα. Το στυλ της Ferrari Roma χαρακτηρίζεται από καθαρές και συνάμα δυναμικές γραμμές. Οι όμορφες αρμονικές αναλογίες και οι κομψά καθαροί, ισορροπημένοι όγκοι ευθυγραμμίζονται με τη μεγάλη παράδοση της Ferrari για αυτοκίνητα με τον κινητήρα στο κέντρο του πλαισίου, όπως την θρυλική 250 GT Berlinetta lusso από την οποία εμπνέεται. Ενσωματώνει μια εξαιρετικά μοντέρνα σχεδιαστική γλώσσα, η οποία υπογραμμίζει το αυθεντικό, εκλεπτυσμένο στυλ της. Ωστόσο, οι κομψές γραμμές της διατηρούν τον σπορ χαρακτήρα που μοιράζονται όλα τα μοντέλα της Ferrari.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.