Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) ζητά δραστικά μέτρα για την υποδομή φόρτισης στην Ευρώπη

Για να επιτευχθούν οι εξαιρετικά φιλόδοξοι στόχοι μείωσης του CO2 που συμφωνήθηκαν από τους ευρωπαίους υπουργούς περιβάλλοντος, η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) ζητά δραστικά μέτρα για την υποδομή φόρτισης στην Ευρώπη. Η ACEA σέβεται την απόφαση του Συμβουλίου, αλλά επισημαίνει ότι έχει σημαντικές επιπτώσεις, όχι μόνο για την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και για την οικονομία της ΕΕ συνολικά.

ELECTRIC CHARGERS ELECTRIC CARS AUDI E TRON CYPRUSΟι ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν από καιρό αγκαλιάσει τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και μεταμορφώνουν ριζικά τις επιχειρήσεις τους για να ανταποκριθούν στους στόχους της ΕΕ για το κλίμα. Ωστόσο, το κλειδί για την επίτευξη των στόχων CO2 δεν βρίσκεται μόνο στα χέρια του κλάδου – και άλλοι πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους.

Είναι πλέον ζωτικής σημασίας να τεθούν σε εφαρμογή όλες οι προϋποθέσεις πλαισίου για την πλήρη ηλεκτρική λειτουργία – συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός πραγματικά πανευρωπαϊκού δικτύου υποδομών φόρτισης και ανεφοδιασμού καυσίμων και πρόσβασης στις απαραίτητες πρώτες ύλες.

«Για να είμαι ξεκάθαρος: η αυτοκινητοβιομηχανία θα συμβάλει πλήρως στον στόχο μιας Ευρώπης ουδέτερης εκπομπών άνθρακα το 2050. Όμως η απόφαση του Συμβουλίου εγείρει σημαντικά ερωτήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί, όπως το πώς η Ευρώπη θα εξασφαλίσει στρατηγική πρόσβαση στην βασικές πρώτες ύλες για την ηλεκτροκίνηση. Εάν η ΕΕ θέλει να είναι πρωτοπόρος της βιώσιμης κινητικότητας, πρέπει να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα αυτών των υλικών. Διαφορετικά, θα απειληθούμε με νέες εξαρτήσεις, καθώς άλλες οικονομικές περιοχές έχουν ήδη τοποθετηθεί σε πρώιμο στάδιο», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ACEA και της BMW.

«Στο μέλλον, το άνοιγμα της τεχνολογίας σημαίνει ότι επίσης το υδρογόνο και άλλα καύσιμα ουδέτερα σε CO2 μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση των ανθρακούχων οδικών μεταφορών», πρόσθεσε.ELECTRIC CHARGERS ELECTRIC CARS AUDI E TRON CYPRUS

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για τον κανονισμό για την εναλλακτική υποδομή καυσίμων (AFIR), η ACEA προτρέπει επίσης τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ανταποκρίνονται στις φιλοδοξίες που μόλις έθεσαν για την αυτοκινητοβιομηχανία όσον αφορά τον καθορισμό στόχων υποδομής για κάθε κράτος μέλος.

Η ενδιάμεση αναθεώρηση του κανονισμού για το CO2 θα είναι το κλειδί για την παρακολούθηση της προόδου όσον αφορά τις εξελίξεις στην αγορά, την ανάπτυξη της υποδομής και τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.