Η Audi στην πρώτη θέση στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ηλεκτροκίνηση

Η Τεχνική ανάπτυξη βρίσκεται βαθιά στην καρδιά της Audi. Εκεί ακριβώς που το «Vorsprung durch Technik» γίνεται πραγματικότητα.

Audi trains development engineers for electric mobilityΟι μηχανικοί αναπτύσσουν καινοτομίες από την αρχική ιδέα μέχρι και την αγοράς. Το νέο διαδικτυακό ενημερωτικό δελτίο «Audi TechFocus» παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τα παρασκήνια της ανάπτυξης αυτής. Το πρώτο θέμα: διπλώματα ευρεσιτεχνίας: Η τεκμηρίωση του «Vorsprung durch Technik».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της AUDI

Το 1970 το τμήμα Τεχνική Ανάπτυξης μεταφέρθηκε στις πρώτες νέες εγκαταστάσεις στη βόρεια περιφέρεια του Ingolstadt. Το συγκρότημα έχει επεκταθεί από τότε. Μέχρι τώρα, σχεδόν 10.000 τεχνικοί και μηχανικοί ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη εκεί. Μαζί με τους σχεδόν 2.000 υπαλλήλους ΤΕ στο Neckarsulm και τους προγραμματιστές στο Győr, το Πεκίνο και το San José Chiapa, αποτελούν το εργαστήριο καινοτομίας της Audi. Ο αριθμός των αιτήσεων ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν είναι ένα από τα σημεία αναφοράς για την ισχυρή καινοτόμο ικανότητα της μάρκας.

The Audi e-tronΤο 2019, υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.200 αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, με άλλα λόγια, περισσότερες από τρεις κάθε ημέρα του έτους. Τα προηγούμενα χρόνια, η κύρια έμφαση δόθηκε σε ιδέες και εφευρέσεις από τους τομείς του πλαισίου, της συμβατικής τεχνολογίας κινητήρων και του κιβωτίου ταχυτήτων. Προς το παρόν, η ψηφιοποίηση και η ηλεκτρική κινητικότητα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Συνολικά, η εταιρεία κατέχει σήμερα περίπου 13.000 οικογένειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως, που αντιστοιχεί σε περίπου 23.000 μεμονωμένες ευρεσιτεχνίες και αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Για τις περίπλοκες διαδικασίες, η Audi απασχολεί εξειδικευμένους δικηγόρους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αυτοκίνητα των οδηγών της F1

Ενώ πολλοί ανταγωνιστές αγοράζουν τεχνολογία ηλεκτροκίνησης, η Audi την αναπτύσσει εσωτερικά σε πολλούς τομείς. Ως η πιο πρωτοποριακή μάρκα premium, η Audi είναι ο ηγέτης στις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατατίθενται για ηλεκτρικούς κινητήρες στη Γερμανία. Τα στατιστικά στοιχεία το αποδεικνύουν επίσης: Σύμφωνα με ανάλυση του Γερμανικού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων και του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ), το 2019, κατατέθηκαν συνολικά 660 διπλώματα ευρεσιτεχνίας με αποτελεσματικότητα μόνο στη Γερμανία. Αυτές οι εφαρμογές αναφέρονται μόνο σε οχήματα με ηλεκτρικό κινητήρα. Σε σύγκριση με το 2017, αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 42%. Με 57 αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που έχουν κατατεθεί για τα υβριδικά plug-in και τα μοντέλα του ηλεκτρικού Audi e-tron, η Audi κατέλαβε την πρώτη θέση.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.