Η αποκάλυψη του Chaos, ήταν Χάος! Η άποψη μας

Περίμενα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μου ως γνήσιος “petrolhead” να δω την αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου Chaos. Ένα Ελληνικό Ultracar των 3000 ίππων που εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε σε ένα υπερσύγχρονο χώρο στην Ελλάδα από την SPA (Spyros Panopoulos Automotive).

CHAOS ZERO GRAVITY SPYROS PANOPOULOS AUTOMOTIVE SPA ULTRACAR GREECEΤο κόστος της επένδυσης του εργοστασίου αγγίζει τα 96 εκατομμύρια και έχει έκταση 108 στρέμματα με τα 38,000 τ.μ να αφορούν στεγασμένους χώρους.

CHAOS ZERO GRAVITY SPYROS PANOPOULOS AUTOMOTIVE SPA ULTRACAR GREECEΓια όσους είδαν τις λίγες φωτογραφίες του Chaos, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο, αφού φέρει στοιχεία από Formula 1 (βλέπε το εμπρός τμήμα) και τα εξωπραγματικά νούμερα των επιδόσεων, ροπής, ισχύος και βάρος. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τις Earth Version (5.5 εκατομμύρια ευρώ) και Zero Gravity (12,5 εκατομμύρια ευρώ). Κάτω από καπό βρίσκεται ένας V10 4.0l με 2048 ίππους με 1389Nm ροπής στην έκδοση Earth Version και 3064 ίππους με 1983Nm ροπής στην έκδοση Zero Gravity.

“Δεν θα σας κουρασω με λεπτομερειες του Chaos αφου το συγκεκριμενο αρθρο ειναι καθαρα οι σκεψεις μου για την αποκαλυψη του Ultracar.”

Περίμενα να λύσω τις απορίες μου μετά την αποκάλυψη, αλλά αυτή δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών μου, και δυστυχώς μου δημιουργήθηκαν περισσότερες και… περίεργες. Υπάρχει ή δεν υπάρχει το Chaos;

Στην covid εποχή που ζούμε παρακολούθησα δεκάδες παρουσιάσεις καινούργιων μοντέλων. Όλες, είχαν – λίγο πολύ – ένα ίδιο μοτίβο. Καλωσόρισμα από τον CEO, λίγα λόγια από τον σχεδιαστή του αυτοκινήτου με ανάλυση των επιδόσεων καινούργιων τεχνολογιών κλπ κλπ, και στη συνέχεια το περίφημο τράβηγμα του σεντονιού για την αποκάλυψη. Τίποτα από τα πιο πάνω δεν είδαμε στην αποκάλυψη του Chaos παρά μόνο λίγες φωτογραφίες. Το τραγικό; Λίγα μόλις λεπτά μετά την «αποκάλυψη» τα social media πήραν φωτιά με διάφορα σχόλια/σενάρια του τύπου: «είναι photoshop», «ψέματα δεν υπάρχει αυτοκίνητο», η τοποθεσία του αυτοκινήτου είναι σε βιομηχανικό χώρο της Αγγλίας (δες εδώ) «που είναι τα άτομα της ομάδας που το εξέλιξαν», «που γίναν οι δοκιμές εξέλιξης» κλπ,

CHAOS ZERO GRAVITY SPYROS PANOPOULOS AUTOMOTIVE SPA ULTRACAR GREECEΠολλές οι απορίες… δεν ήταν μια νορμάλ αποκάλυψη, δεν ακούσαμε τον περιβόητο κινητήρα με κόφτη στις 12,000rpm, δεν υπήρχε Q&A με δημοσιογράφους, έστω και διαδικτυακή. Δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο!

Επαναλαμβάνω, αυτές είναι οι σκέψεις μου σύμφωνα με το τι είδα, διάβασα και άκουσα. Γι’ αυτό δεν ανακοινώσαμε κάτι χθες στην αποκάλυψη γιατί θέλαμε να σιγουρευτούμε.

Χρειάζομαι χειροπιαστά στοιχεία για να νιώσω περήφανος που ένας «δικός μας» κατασκεύασε ένα υπερ σύγχρονο θηρίο. Εύχομαι να κάνουν τον απανταχού ελληνισμό περήφανο!

Του Μίλτου Σουτζιή

Top 10: Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα του 2021

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.