Γιατί κοστίζει 2.7 εκατομμύρια δολάρια η Mercedes-Benz AMG One;

Όλο και περισσότερες εταιρείες κατασκευάζουν γρήγορα αυτοκίνητα. H Mercedes-Benz άργησε να μπει στο παιχνίδια αυτό, ωστόσο, μια πιο κοντινή ματιά, φανερώνει το γιατί χρειάστηκε επιπλέον χρόνος για να εμφανίσει το δικό της hypercar. Και αυτό δεν είναι άλλο από το «One».

Mercedes-AMG Project ONE - mercedes cyprusΤο Project One, όπως ονομάστηκε αρχικά, έχει ολοκληρωθεί και ετοιμάζεται να περάσει στην αγορά με τελικές άνω των 321 χιλιομέτρων την ώρα. Με τον προκάτοχο του, το Mercedes-Benz CLK GTR να κυκλοφορεί το 2003, το One είναι σίγουρα το μέλλον των hypercars από την Mercedes-Benz, ενώ εννοείται πως το μοντέλο δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την συμβολή της AMG.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Mercedes-AMG Project ONE - mercedes cyprus

Το όνομα του, βέβαια, πηγάζει από τον θεσμό πάνω στο οποίο είναι βασισμένο, δηλαδή τη Φόρμουλα Ένα. Ο κινητήρας του One είναι απόλυτα βασισμένος πάνω στον υβριδικό κινητήρα της Mercedes στην F1 και είναι ένας 1.6 λίτρων εξακύλινδρος με απόδοση 1000 ίππων με τη βοήθεια τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ και ένα τεράστιο τούρμπο που δουλεύουν μαζί για να μεγιστοποιήσουν τα πάντα από την απόδοση, μεγιστοποίηση πρόσφυσης μέχρι και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Mercedes-AMG Project ONE - mercedes cyprus

Και γιατί η τόσο ψηλή τιμή; Εκτός από την τρελή τεχνολογία που θα φέρει κάτω από το κάλυμμα, θα βγουν στην αγορά μόνο 275 One, και δεν θα υπάρχουν άλλες εκδόσεις. Θα είναι απίστευτα σπάνια κομμάτια, και πολύ σημαντικά, τόσο για τους ιδιοκτήτες αλλά και για την ίδια την Mercedes-Benz.

TOP 10: Tα γρηγορότερα υβριδικά supercars

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.