Έξι «μεταλλικά γλυπτά» από την Alfa Romeo!

 

ALFA ROMEOΣχεδιασμός, καινοτομίες, επιδόσεις, συναίσθημα. Τέσσερις παράμετροι που αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τα μοντέλα της Alfa Romeo από δημιουργίας της! Στοιχεία που καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει σε κάθε μοντέλο ξεχωριστά. Και δεν θα πρέπει να είσαι ένας φανατικός «alfisti» για να μπορέσεις να τα αντιληφθείς.

Εμείς, ξεχωρίσαμε έξι από αυτά – και σίγουρα υπάρχουν πολλά άλλα διαμέσου των δεκαετιών – και σας τα παρουσιάζουμε:

Alfa Romeo Giulia GTA – 1965

Alfa Romeo Giulia GTA - 1965Εμφανιζόμενη για πρώτη φορά το 1963, the Giulia Sprint GT αποτελούσε, ουσιαστικά μια πιο κοντή Giulia compact executive saloon. Αποτελεί μια από τις πρώτες δουλειές του οίκου Bertone, σε συνεργασία με τον Giorgetto Giugiaro, για αυτό είναι τόσο όμορφη. Με κινητήρα 1.6 λίτρων, δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς και χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, αποτελούσε ένα αρκετά επαναστατικό αυτοκίνητο για την εποχή της.

Δείτε το επόμενο

Alfa Romeo SZ - 1989

1
2
3
4
5
6
Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.