Έτοιμο ρεκόρ το Hennessey Venom F5

Hennessey Venom F5

Hennessey Venom F5Πρέπει να πάμε πίσω στο 2017 και στο 2018 για να θυμηθούμε την πρώτη εμφάνιση του πρωτότυπου Hennessey Venom F5 στα σαλόνια του Λας Βέγκας και της Γενεύης. Πέρασαν δυο χρόνια από την τελευταία του εμφάνιση, αλλά το τεξανό δημιούργημα φαίνεται να είναι έτοιμο να αμοληθεί και να κυνηγήσει Bugatti, μιας και η εταιρεία δηλώνει πως ο καθαρός σκοπός της είναι να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Hennessey Venom F5Οι Bugatti και Koenigsegg προσπαθούν να ξεπεράσουν η μία την άλλη εδώ και χρόνια. Το 2017, το Agera RS άγγιξε τα 447 χμαω και, όπως όλοι γνωρίζουμε, η Bugatti έσπασε το φράγμα των 483, και τώρα η Hennessey προσπαθεί να ξεπεράσει και τα δύο με το Venom F5. Η Hennessey Performance άφησε να διαρρεύσουν φανέρωσε πρόσφατα εικόνας του πίσω μέρους του αυτοκινήτου, όπου υπάρχει μπόλικο carbon fibre, ανακοινώνοντας πως ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας κυκλοφορίας του!

Το αυτοκίνητο φέρεται να μοιάζει πολύ με το αρχικό πρωτότυπο, με αμάξωμα από carbon fibre και πρόκειται να τροφοδοτηθεί από ένα twin turbo V8 7,6 λίτρων, που αποδίδει 1.600 ίππους και μια απίστευτη ροπή 1.762 Nm. Σε συνδυασμό με το ελαφρύ αμάξωμα, η Hennessey πιστεύει πως η τελική του θα φτάνει «τουλάχιστον» τα 500 χιλιόμετρα την ώρα!

Hennessey Venom F5Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 24 κομμάτια (με τα 12 να προορίζονται αποκλειστικά για της ΗΠΑ) και η τιμή θα είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.