Έτοιμες για την ηλεκτρική εποχή δηλώνουν Alfa Romeo, Fiat, Opel, Lancia και DS

Πέντε από τις 12 εταιρείες της συμμαχίας Stellantis, Alfa Romeo, Fiat, DS, Lancia and Opel, δηλώνουν πανέτοιμες να μετατρέψουν τις γκάμες τους για ένα καθαρά ηλεκτρικό μέλλον αυτοκίνησης. Η Alfa Romeo δηλώνει πως θα πουλάει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Κίνα από το 2027, όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση εταιρικής απόδοσης της Stellantis για το πρώτο μισό της σεζόν.

Carlos Tavares stellantisΟι πολυτελείς επωνυμίες του ομίλου Stellantis, DS Automobiles και Lancia, θα μεταβούν σταδιακά προς το ηλεκτρικό μέλλον τους με την DS να λανσάρει μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2024, ενώ θα συνεχίσει να πουλά οχήματα με μηχανές εσωτερικής καύσης. Η Lancia θα λανσάρει μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026. Η Opel έχει ήδη δηλώσει από τον Ιούνιο ότι θα είναι μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη έως το 2028. Επίσης τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Olivier Francois, δήλωσε ότι η γκάμα των προϊόντων της μάρκας θα γίνει ηλεκτρική μεταξύ 2025 και 2030. Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να τοποθετηθούν μπροστά από τον ανταγωνισμό στην κούρσα της βιομηχανίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενόψει του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα απαγορεύσει τελειωτικά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035, απαιτώντας από τότε όλα τα νέα αυτοκίνητα να παράγουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

StellantisΚατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου της Stellantis, ο Διευθύνων Σύμβουλος Carlos Tavares είπε ότι ολόκληρος ο όμιλος βρίσκεται σε «ένα μεγάλο ταξίδι ηλεκτροδότησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Η «πράσινη» στροφή της Σαουδικής Αραβίας

«Κατά τους επόμενους 24 μήνες μπορείτε να περιμένετε τουλάχιστον 11 κυκλοφορίες EV τα οποία θα προστεθούν στα υπάρχοντα 11 BEV [ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας] που πωλούνται ήδη», δήλωσε ο Tavares. «Τώρα αγωνιζόμαστε για να υλοποιήσουμε αυτό που υποσχέθηκα: 100% ηλεκτρική γκάμα έως το 2025», πράγμα που σημαίνει ότι κάθε νέο μοντέλο Stellantis θα έχει είτε plug-in υβριδική είτε πλήρως ηλεκτρική κίνηση μέχρι τότε.

Τα νέα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της Stellantis περιλαμβάνουν τρία από την Citroen, δύο από την Peugeot, τη Maserati και τη μονάδα φορτηγών της Fiat. και ένα από τις Jeep και Opel/Vauxhall. Θα υπάρξουν επίσης 10 plug-in υβριδικές κυκλοφορίες: τρεις από την Peugeot, δύο από την Opel/Vauxhall και μία από Alfa Romeo, Citroen, DS, Dodge και την Jeep.

Stellantis EVΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε πότε είναι κλειστές οι αντιπροσωπείες

Πριν από το τέλος του έτους, ο Tavares και άλλα κορυφαία στελέχη της Stellantis θα παρουσιάσουν το στρατηγικό σχέδιο του ομίλου, το οποίο αναμένεται να δώσει περισσότερη σαφήνεια σε πολλές μάρκες που είχαν στερηθεί επενδύσεων κάτω από την ομπρέλα της FCA, συμπεριλαμβανομένων των Fiat, Lancia και Alfa Romeo στην Ευρώπη και Dodge και Chrysler στις ΗΠΑ

Η Lancia, η Alfa Romeo και η DS αποτελούν τον πυρήνα του ομίλου Stellantis και ήδη συνεργάζονται για μελλοντικά μοντέλα και βιομηχανικές συνέργειες.

Η DS προσφέρει το DS 3 Crossback E-Tense ως το μόνο πλήρως ηλεκτρικό όχημα ενώ το 40% των οχημάτων της είναι είτε ηλεκτρικά είτε υβριδικά plug-in, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό στον όμιλο. Τα επόμενα μοντέλα της Lancia θα περιλαμβάνουν ένα μικρό αυτοκίνητο με επιλογή ηλεκτροκινητήρα και ένα συμπαγές αμιγώς ηλεκτρικό crossover.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK