«Επίσπευση μετάβασης σε ηλεκτρική κινητικότητα» ζητά ο CEO της Audi

Η παραγωγή του τελευταίου καινούργιου κινητήρα εσωτερικής ανάφλεξης της Audi θα ξεκινήσει σε μόλις τέσσερα χρόνια, στις αρχές του 2026, με την γερμανική premium μάρκα να παρουσιάζει εκείνο το χρονικό διάστημα μόνο αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρισμό.

Audi AG; Ceo Markus Duesmann UNICARS AUDI CYPRUSΣτο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της, η Audi επιθυμεί να επισπεύσει τη μετάβαση της προς στην ηλεκτρονική κινητικότητα, καταργώντας σταδιακά την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2033. Στόχος της Audi είναι να επιτύχει μηδέν εκπομπές ρύπων, το αργότερο, μέχρι το 2050.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της AUDI

«Μέσω των καινοτομιών μας, προσφέρουμε στους πελάτες μας βιώσιμες και ουδέτερες ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα επιλογές κινητικότητας», δήλωσε ο Markus Duesmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, και συνέχισε: «Δεν πιστεύω στην επιτυχία των απαγορεύσεων. Πιστεύω στην επιτυχία της τεχνολογίας και της καινοτομίας». Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της διακοπής παραγωγής του κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Audi θα αποφασιστεί τελικά από τους πελάτες και τη νομοθεσία, με την εταιρεία να αναμένει ότι η ζήτηση στην Κίνα θα συνεχίσει ανοδικά και μετά το 2033, γι’ αυτό και θα μπορούσε να υπάρξει εκεί προσφορά οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης που κατασκευάζονται τοπικά. Παράλληλα, η Audi θα επεκτείνει σημαντικά τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Με τα νέα μοντέλα e-tron GT, RS e-tron GT, Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, η Audi λανσάρει ήδη φέτος περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και, μέχρι το 2025, στοχεύει να έχει περισσότερα από 20 ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της. «Με αυτόν τον οδικό χάρτη, δημιουργούμε την απαραίτητη σαφήνεια για την αποφασιστική και ισχυρή μετάβαση μας στην νέα ηλεκτρική εποχή. Με αυτό τον τρόπο στέλνουμε το μήνυμα ότι η Audi είναι έτοιμη για την μεγάλη αλλαγή», δήλωσε ο Duesmann.

Audi Q4 50 e-tron quattro Edition One, Audi Q4 Sportback 50 e-trΗ επέκταση μιας εκτεταμένης υποδομής σταθμών φόρτισης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την επέκταση της ηλεκτρονικής κινητικότητας και την αποδοχή της από την κοινωνία. Η Audi συμμετέχει ενεργά και στους δύο τομείς με διάφορες ενέργειες, όπως για παράδειγμα, το νέο έργο Audi charging hub ως τη δική της λύση φόρτισης με σύστημα κρατήσεων και χώρους αναμονής. Επιπλέον, η Audi έχει συνεργαστεί με προμηθευτές ενέργειας για την προώθηση της επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.