Ένα διαμάντι των 90’s σε τιμή ευκαιρίας…

Renault Clio Williams, ένα από τα καλύτερα και πιο αναγνωρισμένα αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής όλων των εποχών.

Renault Clio WilliamsΑπό το 1989 μέχρι το 1997 η Renault προμήθευε κινητήρες στην ομάδα της Williams στην Formula 1, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα κατασκευαστών (1992-93-94-96-97) και τέσσερα οδηγών, με τους Nigel Mansell (1992), Alain Prost (1993), Damon Hill (1996) και  Jacques Villeneuve (1997). Για να τιμήσουν αυτές τις επιτυχίες, το 1993 κυκλοφόρησε το Renault Clio Williams, που σίγουρα δεν ήταν αγωνιστικό αλλά αποτελεί και αυτό μέρος της όμορφης αγωνιστικής ιστορίας των Γάλλων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Williams δεν είχε καμία ανάμειξη με την εξέλιξη του Clio.

Η Renault, αρχικά θα κατασκεύαζε 3,800 κομμάτια αλλά λόγω μεγάλης ζήτησης κατέληξε να κατασκευάζει 12,000 αυτοκίνητα. Κάτω από το καπό, τοποθετήθηκε ένας δίλιτρος 16βάλβιδος κινητήρας 145 ίππων και 175 Nm ροπής.

Μπορεί να μην σας φαίνονται πολλοί οι 145 ίπποι, αλλά όταν το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 990 κιλά τότε μετατρέπετε σε όπλο πίστας! Το hot hatch της Renault έκανε τα 0-100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 7.2 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα  215 χιλιόμετρα.

Renault Clio WilliamsΜπορείτε να το κάνετε δικό σας με ένα αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό την Ολλανδία και 39,950 ευρώ! Ένα αυθεντικό Renault Clio Williams σε εξαιρετική κατάσταση με μόλις 56,310 χιλιόμετρα. Αν σας ακούγονται πολλά, τότε ίσως να είναι… αλλά αποκλείεται να μην βρει ιδιοκτήτη ένα διαμάντι των 90’s, εντός των ημερών!

Top 10- Τα 6 καλύτερα custom αυτοκίνητα των Celebrity!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.