Εκπλήσσει η Cupra με ένα αγωνιστικό ηλεκτρικό SUV

Μέσα στο νέο Cupra Garage του Αμβούργου η αυτόνομη πλέον μάρκα Cupra πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του αγωνιστικού SUV με το οποίο η εταιρεία θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα του Extreme E που ξεκινά το 2021.

CUPRA Extreme EΣτο πρωτάθλημα αυτό θα λάβουν μέρος κάτω από ακραίες συνθήκες ηλεκτροκίνητα SUV σε σκληροτράχηλα off-road εδάφη σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν καταστραφεί ή επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή. Στόχος του Πρωταθλήματος Extreme E είναι να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση, τη βιωσιμότητα και την ισότητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Cupra είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που δηλώνει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Extreme E ως κύριος συνεργάτης της ομάδας ABT Sportsline.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 best sellers αυτοκίνητα όλων των εποχών

CUPRA Extreme EΔεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οποιεσδήποτε τεχνικές πληροφορίες για το αγωνιστικό SUV της μάρκας. Είναι προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στην Cupra και στην ABT Sportsline που ξεκίνησε το 2018 για τη δημιουργία των βελτιωμένων Leon Cupra και Cupra Ateca με ισχύ άνω των 350 ίππων. Να σημειώσουμε ακόμα ότι η ABT έχει δική της ομάδα στη Formula E. Επίσης ανακοινώθηκε ότι ένας από τους οδηγούς της ομάδας (οι κανονισμοί ορίζουν ότι πρέπει να είναι ένας άντρας και μια γυναίκα) για την πρώτη σεζόν του Πρωταθλήματος Extreme E θα είναι ο Matias Ekstrom, πρωταθλητής του DTM (Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού).

CUPRA Extreme E

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.