Εκπλήσσει η Cupra με ένα αγωνιστικό ηλεκτρικό SUV

Μέσα στο νέο Cupra Garage του Αμβούργου η αυτόνομη πλέον μάρκα Cupra πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του αγωνιστικού SUV με το οποίο η εταιρεία θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα του Extreme E που ξεκινά το 2021.

CUPRA Extreme EΣτο πρωτάθλημα αυτό θα λάβουν μέρος κάτω από ακραίες συνθήκες ηλεκτροκίνητα SUV σε σκληροτράχηλα off-road εδάφη σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν καταστραφεί ή επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή. Στόχος του Πρωταθλήματος Extreme E είναι να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση, τη βιωσιμότητα και την ισότητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Cupra είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που δηλώνει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Extreme E ως κύριος συνεργάτης της ομάδας ABT Sportsline.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 best sellers αυτοκίνητα όλων των εποχών

CUPRA Extreme EΔεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οποιεσδήποτε τεχνικές πληροφορίες για το αγωνιστικό SUV της μάρκας. Είναι προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στην Cupra και στην ABT Sportsline που ξεκίνησε το 2018 για τη δημιουργία των βελτιωμένων Leon Cupra και Cupra Ateca με ισχύ άνω των 350 ίππων. Να σημειώσουμε ακόμα ότι η ABT έχει δική της ομάδα στη Formula E. Επίσης ανακοινώθηκε ότι ένας από τους οδηγούς της ομάδας (οι κανονισμοί ορίζουν ότι πρέπει να είναι ένας άντρας και μια γυναίκα) για την πρώτη σεζόν του Πρωταθλήματος Extreme E θα είναι ο Matias Ekstrom, πρωταθλητής του DTM (Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού).

CUPRA Extreme E

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.