«Έχασε» η Jaguar / Land Rover το Defender

Land Rover  Defender

INEOS Grenadier MΗ Jaguar Land Rover έχασε την μάχη που έδινε στα δικαστήρια με τον δισεκατομμυριούχο Jim Ratcliffe, αφεντικό της Ineos Group για να αποκτήσει τα δικαιώματα του σχήματος του εμβληματικού, κλασσικού, SUV Defender. Σκοπός του Ineos Group είναι να προχωρήσει με τη δημιουργία του δικού του off-road SUV, το Grenadier, το σχήμα του οποίου είναι πολύ όμοιο με αυτό του Defender.

Το δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε τη Δευτέρα μια έφεση της JLR, που ανήκει στην Ινδική Tata Motors Ltd. Ο δικαστής επιβεβαίωσε τα ευρήματα από το IP Office ότι ενώ οι διαφορές στο σχεδιασμό μπορεί να φαίνονται σημαντικές για ορισμένους ειδικούς, «μπορεί να είναι ασήμαντες ή ακόμη και να μην εγγραφούν σε μέσους καταναλωτές».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της LAND ROVER

Το Grenadier, που όπως προαναφέραμε είναι παρόμοιο με το Land Rover Defender, είναι ένα στιβαρό τετρακίνητο όχημα. Ο Ratcliffe, ένας 67χρονος δισεκατομμυριούχος που ήταν εξέχων υποστηρικτής του Brexit, δήλωσε ότι ο Defender αποτέλεσε έμπνευση για το μοντέλο του ομίλου Ineos.

Η JLR δήλωσε ότι απογοητεύτηκε από την απόφαση και ότι το σχήμα του Defender είναι εγγεγραμμένο σαν trademark σε πολλές αγορές.

INEOS Grenadier M«Το Land Rover Defender είναι ένα εμβληματικό όχημα που αποτελεί μέρος του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της Land Rover», δήλωσε η εταιρεία. «Το μοναδικό του σχήμα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και είναι σήμα κατατεθέν της μάρκας Land Rover σε όλο τον κόσμο.»

Η απόφαση επιβεβαιώνει «ότι το σχήμα του Defender δεν χρησιμεύει ως σήμα για τα προϊόντα της JLR», δήλωσε ο όμιλος Ineos σε δήλωση, «και συνεχίζουμε με τα σχέδια κυκλοφορίας του Grenadier το 2021.»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της LAND ROVER

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ratcliffe προχώρησε σε αγορά εγκαταστάσεων στην Πορτογαλία αλλά έβαλε στην άκρη για την ώρα την εξέλιξη του Grenadier.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.