Δοκιμάζεται στα όρια η πανίσχυρη BMW M4 GT3

Η νέα ναυαρχίδα του προγράμματος της BMW M Motorsport είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της στη διάσημη ‘Eau Rouge’. Στο πλαίσιο των εργασιών εξέλιξης, η BMW M4 GT3 θα παραστεί στις επίσημες δοκιμές πριν τον 24ωρο αγώνα του Spa-Francorchamps.

BMW M4 GT3Οι Επίσημες Ημέρες Δοκιμών (‘Official Test Days’) πραγματοποιούνται στο σιρκουί των Αρδεννών στις 22 και 23 Ιουνίου. Μερικές ημέρες αργότερα, η νέα BMW M4 GT3 θα ολοκληρώσει την πρώτη της δοκιμασία υπό αγωνιστικές συνθήκες στην πίστα του Nürburgring-Nordschleife.

BMW M4 GT3Οι δοκιμές πριν τον 24ωρο αγώνα του Spa-Francorchamps προσφέρουν στην BMW M Motorsport την ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσει την BMW M4 GT3 σε μία ακόμα πίστα υπό πραγματικές ανταγωνιστικές συνθήκες. Η πίστα είναι γρήγορη, με μεγάλες ευθείες και συνεχείς υψομετρικές διαφορές, στοιχεία που της έχουν αποδώσει το προσωνύμιο το ‘Rollercoaster των Αρδεννών’. Στο Βέλγιο, καθήκοντα δοκιμών θα μοιραστούν οι οδηγοί Augusto Farfus (BRA), Marco Wittmann (GER) και Nick Yelloly (GBR).

Πόσο καλά ξέρεις τα M3 της BMW; QUIZ

Ο αγώνας 24 Ωρών του Spa-Francorchamps διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική ιστορία της BMW. Με 24 νίκες στο παλμαρέ του, ο κατασκευαστής κατέχει το ρεκόρ στο Βελγικό ‘μαραθώνιο’. Η BMW M4 GT3 θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές εμφανίσεις της το 2022 και προσβλέπει στη συνέχιση της επιτυχίας. Ωστόσο, θα προηγηθεί η αποχαιρετιστήρια εμφάνιση της BMW M6 GT3 στο Spa στη φετινή έκδοση του κλασικού αγώνα αντοχής, που λαμβάνει χώρα στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

BMW M4 GT3Η BMW M4 GT3 θα κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο της στον τέταρτο γύρο του Nürburgring Endurance Series (NLS), στην πίστα του Nürburgring-Nordschleife στις 26 Ιουνίου, αμέσως μετά τις δοκιμές του Βελγίου. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα οδηγήσουν οι Jens Klingmann (GER) και Sheldon van der Linde (RSA). Η BMW M4 GT3 θα τρέξει στην κατηγορία πρωτοτύπων SP-X, μη έχοντας λάβει ακόμα έγκριση τύπου. Καθώς πρόκειται για μία δοκιμή σε αγωνιστικές συνθήκες, οι επιδόσεις της BMW M4 GT3 δεν θα προσμετρηθούν για τα αποτελέσματα του Nordschleife. Η συμμετοχή της θα χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας υπό αγωνιστικές συνθήκες με ένα νέο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK