Από το 1964, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, η Mustang ενσαρκώνει την ελευθερία, την πρόοδο, αλλά και τις καταιγιστικές επιδόσεις, αποτελώντας όλα αυτά τα χρόνια ένα σύμβολο επανάστασης. Τώρα, η Mustang είναι έτοιμη να επαναπροσδιορίσει τις παραπάνω αρετές στα πλαίσια της νέας, ηλεκτρικής εποχής της αυτοκίνησης καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες των αγοραστών για οχήματα με κορυφαίες επιδόσεις, προηγμένες τεχνολογίες και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ως εκ τούτου, η νέα και πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E έρχεται να συμβολίσει την αρχή μιας νέας εποχής για την Ford αποτελώντας ένα από τα πολλά ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα παρουσιάσει η εταιρεία στην αγορά της Ευρώπης έως τα τέλη του 2020.

Η νέα Mustang Mach-E θα διατίθεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας (standard range και extended range) είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρων. Στην έκδοση extended range και κίνηση στους πίσω τροχούς, η Mustang Mach‑E αναμένεται να εξασφαλίζει με μια φόρτιση ηλεκτρική αυτονομία έως και 600 km, σύμφωνα με το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Το μοντέλο με την ίδια μπαταρία και κίνηση σε όλους τους τροχούς αναμένεται να αποδίδει ισχύ 337 ίππων (248 kW) και ροπή 565 Nm.

Η Ford θα προσφέρει επίσης μία ειδική έκδοση υψηλών επιδόσεων. Η Mustang Mach-E GT προβλέπεται να ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0 -100 km/h σε χρόνο μικρότερο των 5 δλ., αποδίδοντας προβλεπόμενη ισχύ 465 ίππων και ροπή 830 Nm.

1. Ταχεία φόρτιση

Ford Mustang Mach-E

Οι ιδιοκτήτες της Mustang Mach-E μπορούν να καλύψουν μέχρι 93 km μετά από φόρτιση μόλις 10 λεπτών σε σταθμό φόρτισης της κοινοπραξίας IONITY. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford έχει εκτιμώμενη αυτονομία που φτάνει τα 600 km.

2. Η αγορά μιας Mustang Mach-E μπορεί να γίνει online

Ford Mustang Mach-E

Μπορείτε να παραγγείλετε το αυτοκίνητο, με τον εξοπλισμό που επιθυμείτε και να κανονίσετε ακόμα και την παράδοσή του διαδικτυακά. Ασφαλώς αυτό μπορεί να γίνει και με τον παραδοσιακό τρόπο, στο κατάστημα ενός εμπόρου της Ford.

3. Τα κλειδιά αποτελούν παρελθόν

Ford Mustang Mach-E

Η Mustang Mach-E αναγνωρίζει το smartphone σας καθώς πλησιάζετε, ενώ σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε και να εκκινήσετε τον κινητήρα χωρίς να βγάλετε τη συσκευή από την τσέπη σας.

 

4. Η Mustang Mach-E είναι το πρώτο project της Ford Team Edison.

Ford Mustang Mach-E

Η Ford δημιούργησε μία ολοκληρωμένη νέα “εταιρεία μέσα σε εταιρεία” που ασχολείται με τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων. Το όνομά της, Ford Team Edison, είναι εμπνευσμένο από τον Thomas Edison, στενό φίλο του Henry Ford.

5. Με ασύρματες (Over-the-air) ενημερώσεις η Mustang Mach-E είναι πάντα επικαιροποιημένη.

Over-the-Air Updates

Η Ford έχει προσδώσει διαχρονικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο καθώς μπορεί να λαμβάνει ασφαλείς ενημερώσεις για τα πάντα – από το σύστημα φωνητικής ενεργοποίησης μέχρι τις επιδόσεις του οχήματος και τις τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης.

6. Βραβευμένη σχεδίαση εσωτερικού

Ford Mustang Mach-E

Η Mustang Mach-E διαθέτει ηχοσύστημα της B&O με ηχεία πλήρως ενσωματωμένα στο πάνω τμήμα του ταμπλό, που θυμίζουν μπάρα ήχου. Αυτή η απέριττη σχεδίαση έχει ήδη αποσπάσει τη διάκριση iF Design Award.

7. Hightech οροφή

Ford Mustang Mach-E

Η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή φέρει επίστρωση προστασίας από την υπέρυθρη ακτινοβολία, ώστε να διατηρείται μία ευχάριστη θερμοκρασία στο εσωτερικό, χειμώνα και καλοκαίρι. Μία ακόμα επίστρωση του κρυστάλλου προστατεύει από υπεριώδη ακτινοβολία.

8. Μπορείτε να μιλήσετε στη Mustang Mach-E σας όπως στους φίλους ή την οικογένειά σας

Ford Mustang Mach-E

Το σύστημα φωνητικής ενεργοποίησης χρησιμοποιεί επεξεργασία φωνής βασισμένης στο cloud για την κατανόηση καθημερινών εντολών όπως: «Βρες μου το καλύτερο Ταϊλανδέζικο εστιατόριο». Επίσης μαθαίνει από το χρήστη διάφορα μοτίβα για να προσφέρει μία πιο προσωποποιημένη εμπειρία.

9. Μπορείτε να διαμορφώσετε την οδηγική εμπειρία μιας Mustang Mach-E σε συνάρτηση με τη διάθεσή σας

Ford Mustang Mach-E

Υπάρχουν τρία προφίλ οδήγησης (Drive Modes) – Whisper, Active και Untamed. Το καθένα προσφέρει διαφορετικές ρυθμίσεις για την αίσθηση του τιμονιού, τον ambient εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας, ακόμα και για τον ήχο που παράγει το όχημα κατά την κίνησή του.

10. Η Mustang Mach-E είναι νέα, αλλά το όνομά της έχει γράψει ιστορία.

Ford Mustang Mach-E

Το όνομα “Mach” έχει χρησιμοποιηθεί για ειδικά μοντέλα της Ford Mustang ήδη από τη δεκαετία του ‘60. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τη Mustang Mach 1, ένα αυτοκίνητο που “έδειχνε ότι μπορούσε να σπάσει το φράγμα του ήχου”.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.