Δείτε τα αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία με το λογότυπο της Renault (PHOTO)

Η Renault, μέσω της συλλογής Renault Classic, διατηρεί πιο ζωντανή από ποτέ την ιστορία της εταιρείας, προβάλλοντας το πνεύμα και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της μεγαλύτερη γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Renault Clio Williams from 1994Έχει κατασκευάσει δεκάδες μοντέλα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ενώ δεκάδες ευρεσιτεχνίες υιοθετήθηκαν από άλλους κατασκευαστές. Μια εταιρεία που έχει γράψει (και γράφει) με χρυσά γράμματα το όνομα της στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμός τόσο στις ειδικές διαδρομές όσο και στις πίστες. Αποκορύφωμα η διαχρονική της εμπλοκή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στη Formula 1, είτε σαν ομάδα είτε σαν κατασκευαστής κινητήρων!

Top 10: Δείτε τα γρηγορότερα πισωκίνητα στην «Πράσινης Κόλασης»

 

Ιστορία:

Ο Louis Renault κατασκεύασε το πρώτο του αυτοκίνητο στην αποθήκη των γονιών του και σύντομα άρχισε να δέχεται τις πρώτες παραγγελίες. Εξαιτίας της μικρής ηλικίας του Louis, οι δύο μεγαλύτεροι αδερφοί του (Fernand και Marcel) αποφάσισαν να ιδρύσουν την Société Renault Frères Company στη Γαλλία (1898), στην οποία ο Louis προσχώρησε αργότερα.

QUIZ: Πόσο καλά ξερεις απο F1

Το 1903, ο Marcel σκοτώθηκε στο ράλυ Παρισιού-Μαδρίτης, ενώ ο Fernand πέθανε πέντε χρόνια αργότερα. Στο ενδιάμεσο διάστημα, το λογότυπο άλλαξε και ανταποκρινόταν στο προϊόν που πουλούσαν, δηλαδή αυτοκίνητα (1906) και τανκς (1919). Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή της, 1.500 από τα ταξί που κυκλοφορούσαν στους παρισινούς δρόμους ήταν της Renault. Το λογότυπο σε σχήμα διαμαντιού που βλέπουμε σήμερα δημιουργήθηκε το 1925. Ο Louis Renault πέθανε το 1944. Μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, η Renault κρατικοποιήθηκε όπως διάφορες άλλες εταιρίες. Αργότερα, προστέθηκε στο λογότυπο το κίτρινο χρώμα αντιπροσωπεύοντας τη χαρά, την αισιοδοξία και την ευημερία. Χάρη στη Συμμαχία Renault-Nissan, η Renault εδραιώνει τη δομή της και συνεχίζει να αναπτύσσει νέες συνέργειες. Η εταιρία έχει επιβιώσει σε ενίοτε δύσκολους καιρούς και εξακολουθεί να αποτελεί μία πασίγνωστη μάρκα με πολλές καινοτομίες.

 

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK