«Χρειαζόμαστε ρεαλιστικούς στόχους για την ηλεκτροκίνηση»

Σε μια, και πάλι σημαντική, τοποθέτηση του, ο Γενικός Διευθυντής της ACEA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αυτοκινητοβιομηχανιών) Erik-Mark Huitema, υπογράμμισε πως οι στόχοι που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των επιβατικών αυτοκινήτων και βαν, δεν είναι ρεαλιστικοί.

Erik-Mark Huitema, ACEAΟ Γενικός Διευθυντής της ACEA, μίλησε για την ανάγκη πέραν των 7 εκατομμυρίων σημείων φόρτισης στην Ευρώπη για να επιτευχθεί μέρος των στόχων, την στιγμή που η επιτροπή ζητάει 3.9 εκατομμύρια σημεία φόρτισης. Και πόσα σημεία φόρτισης έχει αυτή την στιγμή η Ευρώπη; 200.000. Με τρία χρόνια να απομένουν μέχρι τον πρώτο στόχο, που είναι το 2025, δεν υπάρχει περίπτωση να ανταπεξέλθει η βιομηχανία στις ανάγκες, και πως είναι σχεδόν αδύνατο να αποφασιστεί τώρα πια χρονιά θα είναι η χρονιά που θα επιβάλει τον στόχο του «100% μείωσης των ρύπων», δηλώνοντας πως ίσως το 2035 να μπορεί να ανοιχτεί αυτός ο διάλογος!top 10: Επτά Ιαπωνικά μοντέλα που αξίζουν τα λεφτά τουςΚαι αν όντως το 2035 είναι μια πιο ρεαλιστική χρονιά συνομιλιών, τι τεχνολογίες θα εμφανιστούν μέχρι τότε, και πόσο ρόλο θα παίξουν στις αποφάσεις; Σίγουρα σημαντικό ρόλο, όπως εξήγησε ο Huitema, ζητώντας πως η Επιτροπή Περιβάλλοντος λάβει υπόψη της όλες τις χώρες της ΕΕ, για να βεβαιωθεί πως θα έχουν άπαντες ίσες ευκαιρίες για ένα προσιτό και βιώσιμο μέλλον αυτοκίνησης.

electric vehicle chargingΟ Huitema εξήγησε πως η δηλώσεις του δεν ανταγωνίζονται τις αποφάσεις της Επιτροπής, αλλά αντιθέτως, θέλει μαζί με τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης να φθάσουν αισίως στο στόχο του 2050, για μηδέν εκπομπές με τρόπο σωστό και εφικτό, και ζήτησε από την Επιτροπή και την Κομισιόν να λάβουν, όπως και η ACEA, σοβαρά υπόψη τις πραγματικές τους ευθύνες.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.