Αυτονομία και ταχεία φόρτιση είναι οι προτεραιότητες της Volvo Cars

Στην πορεία της ταχείας εξέλιξής της σε μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Volvo Cars φέρνει την ανάπτυξη και την παραγωγή μπαταριών πιο κοντά στην έδρα της και θέτει στόχο την προσαρμογή των μπαταριών του μέλλοντος στις ανάγκες των πελατών της: πιο μεγάλη αυτονομία και πιο σύντομοι χρόνοι φόρτισης. Θα το πετύχει βελτιώνοντας την τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου στην επερχόμενη δεύτερη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, αρχίζοντας με το πρώτο SUV της εταιρείας που βασίζεται σε νέα αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία.

Volvo C40 and XC40 RechargeΈως τα μέσα της δεκαετίας, με το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, η Volvo Cars σχεδιάζει να βελτιώσει κι άλλο την αυτονομία και να ενσωματώσει την μπαταρία μέσα στο δάπεδο του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας τη δομή των μπαταριών για συνολική αύξηση της ακαμψίας και βελτίωση της οικονομίας.oles oi prosfores - όλες οι προσφορές Κυπρος - Cyprus car offers Βραχυπρόθεσμα, τα σχέδια της Volvo Cars περιλαμβάνουν τη συνεργασία με την κορυφαία σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt για την περαιτέρω αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας στις μπαταρίες της έως και 50% σε σύγκριση με ό,τι ισχύει σήμερα στην αγορά. Αργότερα μέσα στην τρέχουσα δεκαετία, η Volvo Cars σχεδιάζει επίσης να υπερβεί το ορόσημο των 1000 Wh/l ενεργειακής πυκνότητας, ώστε να πετύχει πραγματική αυτονομία 1000 km.Οι τρέχοντες χρόνοι φόρτισης αναμένεται να μειωθούν σχεδόν στο μισό έως τα μέσα της δεκαετίας, χάρη στην καλύτερη τεχνολογία μπαταριών και τις συνεχείς βελτιώσεις στο λογισμικό και την τεχνολογία ταχείας φόρτισης.

XC40 Recharge Pure Electric Volvo Cyprus ctcΚαθώς η Volvo Cars εξελίσσεται σε μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η βιωσιμότητα γίνεται όλο και πιο σημαντική. Η Volvo Cars διαθέτει μια ξεκάθαρη στρατηγική για την περαιτέρω μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των μπαταριών, βελτιστοποιώντας τη χρήση του πολύτιμου υλικού που περιέχουν. Όπου είναι δυνατόν, η εταιρεία στοχεύει να ανακατασκευάζει ή να επαναχρησιμοποιεί μπαταρίες, ενώ διερευνά επίσης το ενδεχόμενο εφαρμογών δεύτερης ζωής, όπως η αποθήκευση ενέργειας. Εφόσον είναι εφικτό, μπαταρίες που φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους θα ανακυκλώνονται σε εξουσιοδοτημένες εταιρείες ανακύκλωσης που μπορούν να προσφέρουν ανακύκλωση κλειστού βρόχου σε κρίσιμα υλικά, για χρήση σε μελλοντικές μπαταρίες. Η συνεργασία του Volvo Car Group με τη Northvolt θα δώσει επίσης μεγαλύτερες δυνατότητες να χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες λειτουργίες ανακύκλωσης της εταιρείας μπαταριών.

Volvo C40 Recharge, Fjord Blue CyprusΉδη με το επικείμενο νέο SUV, η Volvo Cars θα προσφέρει αμφίδρομη φόρτιση, επιτρέποντας στους πελάτες να διοχετεύουν την επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί ηλεκτρικών Volvo μπορούν να παρέχουν ενέργεια στο δίκτυο όταν τα τιμολόγια και οι εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την παραγωγή ηλεκτρισμού βρίσκονται στο ανώτατο ημερήσιο όριό τους, και να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους όταν οι εκπομπές πέφτουν.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK