AutoBest Gala 2022: Εκεί που ήταν στραμμένα τα βλέμματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας!

Η 21η απονομή των βραβείων του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού AUTOBEST διεξήχθη πριν μερικές μέρες στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, τα ετήσια Autobest  Gala Awards διοργανώθηκαν στο μικρό χωριό Kirrwiller κοντά στο Στρασβούργο στο Royal Palace. Ένα από τα πιο γνωστά Music-Halls της Ευρώπης, αλλά και ένα από τα τρία κορυφαία Γαλλικά καμπαρέ, μαζί με τα Lido και Moulin Rouge.

autobest gala 2022 dacia char pilakoutas dacia cyprusΗ Κύπρος συμμετέχει στον οργανισμό Autobest από τη θέση του αντιπροέδρου με τον Πέτρο Σουτζιή ο οποίος είναι και εκ των ιδρυτικών μελών του.

Ο Dan Vardie, Ιδρυτής και Πρόεδρος του AUTOBEST δήλωσε: «Φέτος κάναμε κάτι διαφορετικό στο concept της εκδήλωσης που ήδη μετρά 21 χρόνια. Πρωτοστατήσαμε στο σενάριο του ‘Surprise Gala’, κατά το οποίο κανείς δεν ήξερε πού θα διοργανωνόταν το Gala. Επινοήσαμε επίσης μια συγχώνευση μεταξύ του γαλλικού καμπαρέ και του γκαλά των βραβείων AUTOBEST. Το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική παράσταση, μια πολυπολιτισμική εμπειρία με πρωταγωνιστές σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.»

autobest gala 2022 dacia char pilakoutas dacia cyprus

Επί σκηνής, λαμβάνοντας την υπέρτατη ευρωπαϊκή διάκριση, Best Buy Car of Europe, για το 100% ηλεκτρικό Dacia Spring, ο Denis Le Vot, Διευθύνων Σύμβουλος της Dacia Brand είπε: «Από την κυκλοφορία του, το Dacia Spring έχει τεράστια επιτυχία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την AUTOBEST για αυτό το βραβείο Best Buy Car of Europe 2022, το οποίο επιβεβαιώνει την όρεξη που έχουν οι πελάτες μας για τα μοντέλα μας. Η Dacia Spring κάνει τα ηλεκτρικά οχήματα προσβάσιμα σε όλους με την ασυναγώνιστη τιμή και την ελκυστική, περιπετειώδη εμφάνισή τους. Εν ολίγοις, με το Spring, η Dacia εκδημοκρατίζει την ηλεκτρική κινητικότητα».

autobest gala 2022 dacia char pilakoutas dacia cyprusΚατά τη διάρκεια του Gala, ο οργανισμός AUTOBEST ανακοίνωσε το σχέδιο ανάπτυξης του «ECOBEST Challenge». Μετά την περσινή άκρως επιτυχημένη διοργάνωση στη Βαρκελώνη, φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Μπολόνια της Ιταλίας το φθινόπωρο, έχοντας περισσότερες μετρήσεις σε πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά ηλεκτρικά οχήματα με στόχο την παροχή πιο ουσιαστικών και αμερόληπτων αξιολογήσεων στους ευρωπαίους καταναλωτές.
Ο οργανισμός AUTOBEST ανακοίνωσε επίσης την έναρξη του νέου «Think Tank» με το όνομα «The Future is Here» και επικεφαλής τον θρυλικό Frank Stephenson, περήφανο μέλος του DESIGNBEST Hall of Fame. Αυτή είναι μια νέα παγκόσμια πρωτοβουλία για τον έλεγχο του μέλλοντος της κινητικότητας όπως φαίνεται στα πρωτότυπα αυτοκίνητα.

autobest gala 2022 dacia char pilakoutas dacia cyprusΤα μέλη του Think Tank άρχισαν ήδη να αναλύουν τις πιο πρόσφατες έννοιες και να αξιολογούν πόσες από αυτές έρχονται πραγματικά με ουσιαστικές, ρεαλιστικές, χρήσιμες και βιώσιμες τεχνολογίες, υλικά, προτάσεις σχεδίασης και παραγωγής. Το καλύτερο πρωτότυπο αυτοκίνητο από αυτήν την πολλαπλή προοπτική θα κερδίσει το μοναδικό παγκοσμίως βραβείο «The Future is Here». Αυτό είναι μέρος μιας νέας σειράς βραβείων – μαζί με το βραβείο «A Star is born» – τα οποία δεν σχετίζονται άμεσα με τα συνηθισμένα βραβεία που απονέμονται κατά τη διάρκεια του γκαλά AUTOBEST.
Τα άλλα βραβεία που απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν:

COMPANYBEST 2022 : Pininfarina S.p.A

autobest gala 2022 dacia char pilakoutas dacia cyprus«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το βραβείο που αναγνωρίζει τα επιτεύγματά μας και επιβεβαιώνει ότι είμαστε ένα διεθνές σημείο αναφοράς για τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το βραβείο αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά και το πάθος των μελών της ομάδας μας, την ανθεκτικότητά μας στις δυσκολίες και τις νέες προκλήσεις και, το πιο σημαντικό, την προθυμία μας να εξελισσόμαστε συνεχώς προκειμένου να προσφέρουμε στους πελάτες μας προηγμένες υπηρεσίες σχεδιασμού και προϊόντα», δήλωσε ο Silvio Angori, Διευθύνων Σύμβουλος της Pininfarina.

MANBEST 2022: Mate Rimac

MANBEST 2022 Mate Rimac autobest gala 2022Ο κ. Mate Rimac, Ιδρυτής του Ομίλου Rimac, είπε: «Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή ειδικών του Autobest για αυτό το βραβείο. Είναι πραγματική τιμή να μπαίνω σε ένα Hall of Fame που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές προσωπικότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αλλά δεν μπορώ να πάρω όλα τα εύσημα για την επιτυχία του Ομίλου Rimac. Τώρα έχουμε 1.500 άτομα που εργάζονται σε οκτώ τοποθεσίες στην Ευρώπη, βοηθώντας στην ανάπτυξη του μέλλοντος της Bugatti Rimac καθώς και των προηγμένων μπαταριών, κινητήρων, μετατροπέων και λογισμικού που θα βοηθήσουν στην οδήγηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων απόδοσης του μέλλοντος. Και υπάρχουν πολλά ακόμα να έρθουν από τον όμιλο Rimac.» Το βραβείο παρέδωσε ο Richard Aucock από τη Μεγάλη Βρετανία

DESIGNBEST 2022: Walter de SilvaDESIGNBEST 2022 Walter de Silva petros soutzis autobest

Ο κ. Walter de Silva δυστυχώς δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο AUTOBEST Gala 2022, αλλά μας έστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα: «Αυτό το βραβείο κύρους είναι απόδειξη ότι μπορείς μέσα από μια εκτεταμένη καριέρα σαν τη δική μου και με την συμβολή από τους συναδέλφους μου να φέρεις συνεχή και ασταμάτητη πολιτιστική, κοινωνική και την οικονομική εξέλιξη στον κόσμου. Είμαι βέβαιος ότι για άλλη μια φορά, οι σχεδιαστές θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτών των αλλαγών. Είμαστε και θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αισθητικές απαντήσεις στις νέες απαιτήσεις του κοινού. Τελικά, πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας να καθοδηγείται από τα όνειρα και ειδικότερα από την έρευνα της ομορφιάς. Στην πραγματικότητα, η αναζήτηση της ουσίας της ομορφιάς. Αυτό που πηγάζει από έναν συνδυασμό λογικής και συναισθημάτων. Αυτό που σε ένα αυτοκίνητο συνδυάζει επιδόσεις, αεροδυναμική και κομψότητα, προκειμένου να εγγυηθεί μια πραγματική ταυτότητα σε όλα τα αυτοκίνητα που θέλουμε να σχεδιάσουμε στο μέλλον».
Το βραβείο παρέδωσε ο Πέτρος Σουτζιής από την Κύπρο

 ECOBEST 2022: Renault Megane E-TechECOBEST 2022 Renault Megane E-Tech autobest gala 2022

Ο κ. Jean-Paul Drai, Υπεύθυνος Τεχνικός Ηλεκτρικών Οχημάτων της Renault δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε το βραβείο Ecobest με το Megane E-Tech electric. Είναι το πρώτο όχημα της Renaulution και ενσαρκώνει την εκ νέου κατάκτηση του τμήματος C για τη Renault. Η καινοτόμος πλατφόρμα μας CMF-EV φέρνει νέες τεχνολογίες, προσφέροντας στο Megane μοναδική απόλαυση οδήγησης, κορυφαία συνδεσιμότητα με τις Υπηρεσίες Αυτοκινήτων Google καθώς και την εξαιρετική ευρυχωρία του εσωτερικού του. Χάρη στην τεχνογνωσία και την ηγεσία μας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, το Megane εντάσσεται σε μια ισχυρή γκάμα από Twingo E-Tech Electric και το best-seller ZOE. Το Megane έτυχε θερμής υποδοχής από τους πελάτες μας, καθώς έχουμε ήδη καταχωρίσει περισσότερες από 15.000 σταθερές παραγγελίες.»
Το βραβείο παρέδωσε ο Felix Bjorklund από τη Σουηδία

SAFETYBEST 2022: Isuzu DMaxSAFETYBEST 2022 Isuzu D-Max autobest gala 2022

Ο κ. Mitsuaki Hoshino, Διευθύνων Σύμβουλος της Isuzu Motors International Operations (Europe) GmbH δήλωσε: «Εκ μέρους της Isuzu και όλων όσων εργάζονται για το D-MAX μας, έχω την τιμή να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας που λαμβάνω ένα τόσο σημαντικό βραβείο, το SAFETYBEST 2022.Αυτό το βραβείο είναι η αναγνώριση της ασφάλειας και είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες για την αξιολόγηση των 5 αστέρων μας στο Euro NCAP από την AUTOBEST. Περιττό να πούμε ότι η ασφάλεια είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας και η Isuzu θα συνεχίσει τις προσπάθειές μας για υψηλότερη ασφάλεια όχι μόνο του οδηγού αλλά και της κοινωνίας». Το βραβείο παρέδωσε ο Michal Karpat από τη Σλοβακία

SMARTBEST 2022: MercedesBenz MBUX Hyperscreen

SMARTBEST 2022 Mercedes-Benz MBUX Hyperscreen autobest gala 2022Ο κ. Michael Klinger, Επικεφαλής του λογισμικού MBUX UI της Mercedes-Benz, δήλωσε κατά τη διάρκεια του AUTOBEST Gala 2022 ότι είναι περήφανος που εκπροσωπεί μια παγκόσμια ομάδα. Πρόσθεσε ότι τα πρώτα σχόλια από τους πελάτες των EQS και EQE έδειξαν μια συγγένεια προς το απλοποιημένο και έξυπνο νέο πρόγραμμα και ότι ελπίζει να δει αυτού του είδους τα αυτοκίνητα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο μέλλον. Το βραβείο παρέδωσε ο Leonid Seliktar από τη Βουλγαρία

SPORTBEST 2022: Alejandro Agag, Ιδρυτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E και Extreme ESPORTBEST 2022 Alejandro Agag autobest gala 2022

Ο κ. Alejandro Agag, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Extreme E και Ιδρυτής και Πρόεδρος τως πρωταθλημάτων FIA Formula E και E1 δήλωσε: «Είναι τιμή μου που λαμβάνω το βραβείο SPORTBEST 2022 και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον οργανισμό για αυτό το προνόμιο. Πίσω στο 2011, όταν σκέφθηκα για πρώτη φορά την ιδέα του Formula E μαζί με τον Πρόεδρο της FIA Jean Todt, δεν είχα ιδέα για την κλίμακα και τον αντίκτυπο που θα είχε. Τώρα στην όγδοη σεζόν του, και στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο μηχανοκίνητο άθλημα στον κόσμο, βρισκόμαστε σε φανταστική θέση να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το άθλημα και να προσφέρουμε καταπληκτικούς αγώνες για τους θαυμαστές. Με τη γέννηση του Extreme E που εστιάζει στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και των αγώνων εκτός δρόμου, δείχνει ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουν πραγματικά να παρακολουθούν ηλεκτρικούς αγώνες που έχουν κάποιο σκοπό. Πιστεύω ακράδαντα ότι και τα δύο πρωταθλήματα έχουν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις για το μέλλον της κινητικότητας». Το βραβείο παρέδωσε ο Gerhard Kuntschik από την Αυστρία

Παράλληλα, ο οργανισμός AUTOBEST τίμησε επί σκηνής τον κ. Pierre Meyer, τον άνθρωπο πίσω από το Palais Royal Kirrwiller και τη Mireille Dartus, τη Διευθύντρια του Γραφείου Συνεδρίων του Στρασβούργου.

Η κριτική επιτροπή του AUTOBEST θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εκπροσώπους των νικητών του Gala για την παρουσία τους στο χώρο. Επίσης, η κριτική επιτροπή ευχαριστεί όλους τους καλεσμένους που ήρθαν από περισσότερες από 31 χώρες για να συμμετάσχουν στην ειδική εκδήλωση. Για την επόμενη διοργάνωση των AUTOBEST Gala Awards, o οργανισμός θα πάει στην Ολλανδία σε μια ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.autobest gala 2022 dacia char pilakoutas dacia cyprus

Σχετικά με τον Οργανισμό AUTOBEST
Ο οργανισμός AUTOBEST δημιουργήθηκε το 2001 με την επαναστατική ιδέα της εύρεσης του «Best Buy Car» που διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά. Συνολικά 32 Ευρωπαϊκές χώρες αντιπροσωπεύονται στην Κριτική Επιτροπή, καλύπτοντας την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού πληθυσμού. Για να γίνει ένα αυτοκίνητο νικητής του AUTOBEST, πρέπει να αντιπροσωπεύει την καλύτερη προσφορά για τους περισσότερους Ευρωπαίους πελάτες. Η τιμή, το δίκτυο εξυπηρέτησης, η διανομή ανταλλακτικών και η ευελιξία είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια στη διαδικασία ψηφοφορίας. Ο σχεδιασμός και οι νέες τεχνολογίες είναι επίσης κρίσιμοι παράγοντες για την ψηφοφορία. Το AUTOBEST χρησιμοποιεί ένα διαφανές σύστημα ψηφοφορίας, με έναν περίπλοκο πίνακα 13 κριτηρίων για να αποφασίσει τον νικητή.

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK