Άρωμα με μυρωδιά των παραδοσιακών βενζινοκίνητων αυτοκινήτων

Η Ford δημιούργησε ένα premium άρωμα για όσους λαχταρούν τις επιδόσεις της νέας, αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E GT αλλά αγαπούν εξίσου τις προκλητικές μυρωδιές των παραδοσιακών βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.

 Ford Fragrance Shows Petrol Fans They Won’t Miss out with Mustang Mach-E GTΣε έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Ford, ένας στους πέντε οδηγούς δήλωσε ότι εκείνο που θα του λείψει περισσότερο εάν επιλέξει ένα ηλεκτρικό όχημα είναι η μυρωδιά της βενζίνης, ενώ σχεδόν το 70% παραδέχτηκε ότι θα του λείψει αυτή τη μυρωδιά μέχρις ενός σημείου. Η μυρωδιά της βενζίνης αναδείχτηκε επίσης πιο δημοφιλής από αυτή του κρασιού και του τυριού, ενώ κατατάσσεται σχεδόν στην ίδια θέση με αυτή των καινούργιων βιβλίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της FORD

Το νέο άρωμα σχεδιάστηκε με σκοπό να συνοδεύσει τους οδηγούς αυτούς στο μέλλον της αυτοκίνησης μέσα από την αίσθηση της όσφρησης. Όμως, αντί να μυρίζει απλά όπως η βενζίνη, το Mach-Eau είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τη «μύτη» όποιου το φορά: πρόκειται για ένα άρωμα υψηλών προδιαγραφών που αναμιγνύει «νότες» καπνού, οσμή καουτσούκ και ένα ακόμα πιο «ζωώδες» στοιχείο που παραπέμπει στην κληρονομιά της Mustang.

Ford Mach EauΤο άρωμα, το οποίο δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο, αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Ford να διαλύσει τους μύθους γύρω από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να πείσει τους φίλους των παραδοσιακών αυτοκινήτων για τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχασε τη μάχη με τον Covid-19 ο πρώην CEO της Toyota…

Σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) όσων απάντησαν στην έρευνα της Ford δήλωσε ότι θα του έλλειπαν οι επιδόσεις των βενζινοκίνητων οχημάτων με ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Ωστόσο, το αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο της Mach-E GT με ισχύ 487 PS και ροπή 860 Nm, υποστηρίζει ένα νέο επίπεδο οδηγικής απόλαυσης και μοναδικές επιδόσεις, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Κάτι που σίγουρα δεν αφήνει ασυγκίνητο τους οπαδούς των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Ford Mustang Mach-E GTΤο άρωμα Mach-Eau δημιουργήθηκε από την ομάδα αρωματοποιών της διάσημης εταιρείας συμβούλων αρωμάτων Olfiction, με συστατικά που το καθένα προσθέτει ένα συγκεκριμένο στοιχείο στην ιστορία του αρώματος. Η δημιουργός αρωμάτων Pia Long και συνεργάτης της British Society of Perfumers, που δημιουργεί αρώματα για μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες στο χώρο της αρωματοποιίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη «σύλληψη» του αρώματος Mach-Eau.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK