Αποστολή Βαρκελώνη: 20 χρόνια AUTOBEST Awards Gala

Ο ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός AUTOBEST γιόρτασε πριν μερικές μέρες στη Βαρκελώνη το 20ο Gala Awards. Μια μοναδική εκδήλωση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που έγινε στην La Llotja del Mar, ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα της Ευρώπης. Μια εκδήλωση που άργησε μερικούς μήνες λόγω της παγκόσμιας κατάστασης με την πανδημία.

autobest 2021Ο Dan Vardie, Ιδρυτής και Πρόεδρος της AUTOBEST δήλωσε: «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε μια ομορφότερη βραδιά για την 20η επέτειο του AUTOBEST Gala, πιθανώς το πιο σημαντικό αυτοκινητιστικό γεγονός της Ευρώπης και του κόσμου. Το SEAT Leon είναι το AUTOBEST Best Buy Car της Ευρώπης, κερδίζοντας το απόλυτο βραβείο στη βιομηχανία αυτοκινήτων, δίνοντας στην πλειοψηφία των Ευρωπαίων καταναλωτών την καλύτερη ανεξάρτητη, αυθεντική, επαγγελματική αξιολόγηση των κορυφαίων νέων μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

AUTOBEST Best Buy Car of Europe

AUTOBEST Best Buy Car of Europe SEAT UNICARS CYPRUSΕπί σκηνής, ο Wayne Griffiths, διευθύνων σύμβουλος της SEAT και της CUPRA, έλαβε το κορυφαίο ευρωπαϊκό βραβείο, δηλώνοντας: «Η κατάκτηση του βραβείου AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2021 είναι μια απίστευτη αναγνώριση για την ομάδα ανάπτυξης μας αλλά και για το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και παράχθηκε στη Βαρκελώνη. Με τιμά που μπορώ να λάβω το βραβείο αυτοπροσώπως, εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας που δούλεψε σκληρά για αυτό, και δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερο σκηνικό την La Llotja del Mar, όπου άσκησαν την τέχνη του σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως Gaudí, Miró και Picasso»

Μηνύματα από τρεις θρύλους της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας

LUCA DEMEO CEO GROUP RENAULT CYPRUS CHAR PILAKOUTASΗ Επετειακή γιορτή ξεκίνησε με μηνύματα από τρεις θρύλους της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω βίντεο: ο Ratan Tata, μέλος του AUTOBEST Hall of Fame, ο Carlos Tavares, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis και ο Luca de Meo, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, και οι δύο τους μέλη του MANBEST Hall of Fame. «Όπως είπαν οι Carlos και Luca στις ομιλίες τους, η AUTOBEST δεν είναι πλέον μόνο ένα ανεξάρτητο μέσο αυτοκινητοβιομηχανίας που δίνει μια ματιά της βιομηχανίας με βραβεία, κάνοντας τους Ευρωπαίους καταναλωτές να καταλάβουν ποιο είναι το καλύτερο και βοηθώντας να κάνουν την επιλογή τους. Σήμερα το AUTOBEST είναι επίσης ένα ‘Think Tank’ που εξερευνά τις επιλογές για το μέλλον της αυτοκίνησης και κινητικότητας!», Δήλωσε ο Dan Vardie.

Ratan Tata - Chairman Tata Group
Ratan Tata – Chairman Tata Group

Αυτή η νέα πρωτοβουλία AUTOBEST- ακόμη μια παγκόσμια πρωτιά – θα κοιτάξει βαθύτερα τα νέα πρωτότυπα αυτοκίνητα, τις τεχνολογίες, τις καινοτομίες, τις τάσεις σχεδιασμού, τις συσκευές και πολλά άλλα που θα αντιπροσωπεύουν το μέλλον, παρέχοντας πραγματική και χρήσιμη βοήθεια στους καταναλωτές τα επόμενα χρόνια. Μια νέα AUTOBEST Επιτροπή με το όνομα ‘The Future is here’ θα ηγηθεί από τον θρυλικό σχεδιαστή Frank Stephenson, που εισήχθη πρόσφατα στο DESIGNBEST Hall of Fame.

Frank Stephenson - DESIGNBEST Hall of Fame.
Frank Stephenson – DESIGNBEST Hall of Fame.

Στρατηγική συνεργασία με την VINFAST

Στρατηγική συνεργασία με την VINFAST AUTOBEST Ο AUTOBEST ανακοίνωσε επίσης μια νέα στρατηγική συνεργασία με την VINFAST. «Σήμερα η VINFAST βρίσκεται σε ένα ταξίδι με μια ισχυρή στρατηγική για την ηλεκτροκίνηση. Ανακαλύψαμε ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Μοιραζόμαστε και οι δύο την έννοια της «περιεκτικότητας στη διαφορετικότητα». Και οι δύο οργανισμοί πιστεύουν ότι το μέλλον του αυτοκινήτου είναι μόνο ηλεκτρικό και πρέπει να δώσουμε σε όλους μια δίκαιη επιλογή να συμμετάσχουν σε αυτό. Τέλος, πιστεύουμε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να ενδυναμώνει τους ανθρώπους και να είναι απλή στη χρήση», δήλωσε ο Dan Vardie. Η Tran Thi Hong Bich, Επικεφαλής Εργασιών της VinFast Europe δήλωσε: «Η στρατηγική συνεργασία με την AUTOBEST, η οποία μας τιμά, είναι ένα από τα πρώτα βήματα στη στρατηγική της VinFast για διεθνή συνεργασία και παγκόσμια ανταλλαγή εμπειριών. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε έξυπνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με κορυφαία, εντυπωσιακά σχέδια, σύμφωνα με τις τάσεις ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά».

ECOBEST Challenge

Η VINFAST γίνεται πλέον και επίσημος συνεργάτης του ECOBEST Challenge, ενός άλλου έργου που σχεδιάστηκε από την AUTOBEST. Είναι ο πρώτος ανεξάρτητος, πραγματικός έλεγχος των «πράσινων» και περιβαλλοντικών διαπιστευτηρίων των πιο δημοφιλών ηλεκτρικών οχημάτων που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Το ECOBEST Challenge 2021 θα διεξαχθεί στην Terrassa της Ισπανίας, από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου, και τα αποτελέσματα όλων των ερευνών θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ο Πέτρος Σουτζιής αντιπρόεδρος του AUTOBEST

Ο Πέτρος Σουτζιής αντιπρόεδρος του AUTOBEST petros soutzis 2021Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η αποχώρηση του μέχρι πρότινος Προέδρου της κριτικής, Ilia Seliktar και τη θέση του παίρνει ο Δρ Gerhard Kuntschik από την Αυστρία. Τη θέση του αντιπροέδρου του οργανισμού παίρνει ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας μας Πέτρος Σουτζής, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του AUTOBEST.

O Autobest τιμά στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας

O Autobest τιμά στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίαςΜαζί με τους εορτασμούς των δυο δεκαετιών, η AUTOBEST τίμησε επί σκηνής και έξι μακροχρόνιους φίλους: Christian Stein, Frank Klaas, Jasna Stilinovich, Jean-Charles Lievens, Prof Sir Ralf Speth και τον Zoltan Kaszas. Αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται από διάφορες θέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και υποστηρίζουν την οργάνωση εδώ και πέραν των 20 ετών.

AUTOBEST Charity Fund

Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός επιβεβαίωσε τη δέσμευση για το AUTOBEST Charity Fund με στόχο την επιλογή νέων ταλέντων, παθιασμένων με τα αυτοκίνητα και την κινητικότητα και εκπαίδευση τους στο υψηλότερο επαγγελματικό επίπεδο. Το AUTOBEST θα συνεργαστεί με τη Σχολή Μέσων Ενημέρωσης και Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Coventry, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά με το AUTOBEST

SEAT LEON BEST BUY CAR OF THE YEAR - AUTOBEST - UNICARS SEAT CYPRUS Ο οργανισμός AUTOBEST δημιουργήθηκε το 2001 με την επαναστατική ιδέα του «best buy car» που διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά. Για να στεφθεί ένα αυτοκίνητο ως νικητής AUTOBEST, πρέπει να αντιπροσωπεύει την καλύτερη προσφορά για τους Ευρωπαίους πελάτες. Η τιμή, το δίκτυο υπηρεσιών, η διανομή ανταλλακτικών και η ευελιξία είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια στη διαδικασία ψηφοφορίας. Ο σχεδιασμός και οι νέες τεχνολογίες αποτελούν επίσης κρίσιμους παράγοντες για την ψηφοφορία. Το AUTOBEST χρησιμοποιεί ένα διαφανές σύστημα ψηφοφορίας, με ένα σύνθετο πλέγμα 13 κριτηρίων για να αποφασίσει τον νικητή.

TOP 10: Tα γρηγορότερα υβριδικά supercars

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK